ازدیاد قند خون، محیط مضری را برای رشد جنین فراهم میکند و میتواند بعدها موجب چاقی و ابتلای کودک به دیابت شود
شفاآنلاین>سلامت>دانشمندان آنزیمی را یافتهاند که نقش مهمی در افزایش قندخون در زنان در دوران بارداری دارد.
به گزارش
شفاآنلاین ، دانشمندان معتقدند چهار آنزیم وجود دارد که فرآیند گرفتن انرژی از غذا توسط بدن را آغاز میکنند.
کشف قابلیت تولید انرژی توسط این چهار کاتالیزور موسوم به هگزوکینازها، موجب انجام تحقیقات بیشتر درباره چگونگی متابولیزشدن کربوهیدراتها توسط بدن شد. این دستاورد همچنین بررسی چگونگی مداخلهکردن در عملکرد این آنزیمها از طریق دارو به منظور مدیریتکردن اختلالات متابولیکی از جمله دیابت را به دنبال داشت.
به تازگی محققان دانشگاه دوک آمریکا نشان دادهاند هگزوکینازها در واقع عضو پنجمی نیز دارند. این آنزیمها در تولید انرژی بدن نقش اساسی بر عهده داشته و یافتن عامل پنجم در این میان، دریچههای بیشتری را جهت بررسی چگونگی متابولیز قند و همچنین عوامل ژنتیکی اختلالات متابولیکی، پیش روی محققان میگذارد.
پروتئین جدید HKDC1 نام دارد و محققان معتقدند این آنزیم احتمالاً عامل مناسبی برای پیشبینی این موضوع باشد که آیا مادر باردار در طول بارداری، دچار افزایش قند خون<Blood> میشود یا خیر. ازدیاد قند خون، محیط مضری را برای رشد جنین فراهم میکند و میتواند بعدها موجب چاقی و ابتلای کودک به دیابت شود.
محققان امیدوارند یافتههای جدید منجر به مطالعه بر روی زنان بارداری شود که پتانسیل ابتلاء به افزایش قند خون را دارند. تحقیقات بیشتر بر روی آنزیم جدید میتواند هدفهای بالقوهای برای درمان مشکلات متابولیکی ارائه دهد.مهر