ما توانستیم با استفاده از تکنولوژیهای جدید دستگاههای رادیوتراپی مانند دستگاه واریان را کشور آمریکا وارد کنیم
شفا آنلاین>سلامت>متخصص رادیوتراپی انکولوژی گفت: با استفاده از دستگاههای جدید رادیوتراپی، درمانهای جدید و بهره گیری از تکنولوژی توانستیم ضمن کاهش خروج بیماران از کشور برای دریافت درمان سرطان و کاهش خروج ارز، با جذب توریست سلامت <
Tourist health>ارزآوری هم داشته باشم.
به گزار ش
شفا آنلاین:دکتر حمیدرضا دهقان منشادی با بیان یان مطلب افزود: ما توانستیم با استفاده از تکنولوژیهای جدید دستگاههای رادیوتراپی مانند دستگاه واریان را کشور آمریکا وارد کنیم.
وی ادامه داد: در واقع این دستگاهها به همراه تکنیک و تکنولوژیهایی که در آنها استفاده شده میتواند کاردرمانی رادیوتراپی یا پرتو درمانی برای بیماران سرطانی را به نحوی انجام بدهد که تمرکز درمان در منطقه تومور و بافتهای اطراف که آلوده هستند قرار بگیرد.دهقان منشادی تصریح کرد: در عین حال بافتهای سالمیکه عارضه دارند را از خارج کند، اینها بخشهایی است که بعدها اگر درمان بیمار تکمیل شود ممکن است عوارض زیادی برای آنها داشته باشد، با این کار ما توانستیم هم تمرکز روی درمان بیماران انجام بدیم و در عین حال عارضه درمان را کم کنیم.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی گفت: این تکنیک را اولین بار در ایران بکارگرفته شده است البته یکی دو مرکز دیگر هم هستند که شروع کردند. خوشبختانه نتایج درمان هم بسیار عالی بوده و قابل مقایسه با نتایج جهانی است.
کاهش خروج ارز از کشور و ارز آوری
دهقان منشادی معتقد است: اگر دو یا سه سال پیش بیماری برای دریافت این درمان به خارج از کشور اعزام میشد هزینه سرسام آور میلیون یورویی یا دلاری برای بیمار داشت اما بهره گیری از این درمان در کشور باعث شد تا از خروج ارز از کشور جلوگیری شود، ضمن اینکه با ورود بیماران خارجی از کشورهای عمدتا عربی بویژه عراق و همچنین آذربایجان و دیگر همسایگان ایران، توانستیم نوعی ارزآوری برای کشور داشته باشیم و این خیلی ارزشمند بوده است.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی توضیح داد: به نظرم اگر در آینده بتوانیم تکنولوژیهای جدید را هم اضافه کنیم و مراکز درمانی را گسترش دهیم، با حذاقت و توانمندیای علمیای که که در پزشکان ایرانی داریم میتوانیم در عرصه درمانهای رادیوتراپی در کشورهای حداقل خاورمیانه حرف اول را بزنیم. هر چند همین الان هم مدعی هستیم اما میتوانیم بگوییم در آینده نزدیک نفر اول در بین این کشورها خواهیم بود.
مراجعه سالانه ۲ هزار بیمار برای دریافت درمان
دهقان منشادی اضافه کرد: در کلینیک ما به صورت سالانه بیش از ۲ هزار بیمار جدید درمان میشوند، استفاده از این روش در بین همکاران در حال رواج است و بیماران را برای این درمان معرفی میکنند، شاید در زمان شروع کمتر از ۱۰ درصد بیماران از این روش درمان بهره میبردند اما الان نزدیک به ۵۰ درصد بیماران به روش IMRT درمان میشود.
وی تصریح کرد: به طور قطع میتوان گفت پیش از ۳۰۰ بیمار را در سال گذشته فقط به روش IMRT درمان کردیم و به نظرم تا پایان سال بالای ۶۰۰ بیمار را به این روش درمان خواهیم کرد.
ترکیب درمانی و IMRT
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی توضیح داد: درمان سرطان به سه روش جراحی رادیوتراپی و شیمیدرمانی صورت میگیرد، براساس آماری که منتشر شده ۴۰ درصد درمان سرطان جراحی، ۴۰ درصد رادیوتراپی و ۲۰ درصد شیمیدرمانی و در بسیاری از موارد ترکیبی از این موارد استفاده میشود.
وی افزود: امیدواریم در آینده بیشتر از روش درمانی IMRT استفاده کنیم. ما باید به اساتید جراحی یادآوری کنیم در کنار درمانهای جراحی خوبی که در دنیا انجام شده استفاده از روشهای غیرجراحی هم میتواند ارزشمند باشد. به همین دلیل است که روز به روز تعداد بیماران مراجعهکننده برای این روش بیشتر میشود و امیدوارم که در سالهای آینده بتوانیم با تکنولوژیهای جدید تر این روش درمانی را انجام دهیم.طبنا