کد خبر: ۲۳۴۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ - 2019June 07
این روزها بیشتر افراد، دایم از صفحات فیس‌بوک وارد اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر می‌شوند و در حالی که به موسیقی گوش می‌کنند، پیام‌های خود را هم پاسخ می‌دهند
شفا آنلاین>سلامت>بنابر بررسی‌های تیم تحقیقاتی بین‌المللی از بریتانیا، آمریکا و استرالیا، اینترنت نه تنها روی کار و روش زندگی‌مان اثر می‌گذارد، بلکه ساختار مغزمان را هم تغییر می‌دهد.


به گزارش شفا آنلاین: این روزها بیشتر افراد، دایم از صفحات فیس‌بوک وارد اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر می‌شوند و در حالی که به موسیقی گوش می‌کنند، پیام‌های خود را هم پاسخ می‌دهند.

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی از محققان دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، دانشگاه هاروارد در آمریکا و دانشگاه وسترن سیدنی از استرالیا، متشکل از روانشناسان و متخصصان بهداشت ذهن و روان، ابتدا روشی که اینترنت روی تفکرمان اثر می‌گذارد را بررسی کردند، سپس نشان دادند که استفاده بسیار از اینترنت می‌تواند ساختارهای مغزمان را تغییر دهد.


محققان در بررسی‌های خود نتیجه گرفتند، استفاده از اینترنت می‌تواند روی توانایی‌های ما در تمرکز و انجام وظایف‌مان، همچنین به یاد آوردن اطلاعات و تعامل با دیگران اثر منفی بگذارد و این توانایی‌ها را دستخوش تغییر دایمی کند. آنها می‌گویند، اثر منفی اینترنت روی مغز، ناشی از تغییراتی است که در ساختار مغز به وجود می‌آید.

این تیم تحقیقاتی، تعداد بسیاری از کاربران اینترنت در سراسر دنیا را که از این فضا بسیار استفاده می‌کنند مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند، استفاده از اینترنت عامل مهمی در تغییر عملکرد مغز و مشکلات دیگر مانند اختلال در خواب و تغذیه است و البته قدرت تمرکز و حافظه، دو عملکرد مهم مغز، بیشترین تاثیر منفی را از اینترنت می‌گیرند.

محققان می‌گویند، جریان نامحدودی از انواع رسانه‌های دیجیتالی، ما را تشویق به سازگاری با نوعی الگوی رفتاری به نام «چند-وظیفه‌ای رسانه‌ای» می‌کنند و ما در آن واحد، با تعداد بسیاری از سوژه‌ها اما در سطح کم، در تعامل خواهیم بود.

«چند-وظیفه‌ای رسانه‌ای» به معنای توجه مغز به چند جریان اطلاعاتی در آن واحد است.

افرادی که دایما به چند نوع فعالیت اینترنتی توجه می‌کنند، کمتر از دیگران می‌توانند روی یک مساله واحد به اندازه کافی متمرکز شوند و یک وظیفه را به طور کامل به پایان برسانند. در ضمن آنها نمی‌توانند مواردی را که باعث حواس‌پرتی‌شان می‌شود، نادیده بگیرند.

محققان می‌گویند، حتی کمی وقت گذراندن در فضای اینترنت می‌تواند توانایی توجه به یک موضوع را به طور موقت بکاهد.

محققان در بررسی مغز این افراد با استفاده از دستگاه MRI متوجه شدند، ماده خاکستری و قشر اوربیتوفرنتال مغز افرادی که به بازی‌های اینترنتی مشغول‌اند، کاهش قابل توجه‌ای داشته است. قشر اوربیتوفرنتال، ناحیه‌ای از مغز است که مربوط به تصمیم‌گیری و کنترل تصمیم‌گیری‌های آنی است. تغییر ماده خاکستری و این قشر مغزی، فرد را به کم‌توجهی و فراموشکاری مبتلا می‌کند.

 با محدود کردن استفاده از اینترنت در روز می‌توان تا حدی جلوی مضرات این فضای مجازی را گرفت. ای‌بی‌سی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: