داروی دیسوپیرامید برای پیشگیری و درمان آریتمیهای بطنی، به ویژه پس از انفارکتوس قلبی و همچنین آریتمی فوق بطنی تجویز می شود
شفاآنلاین>
سلامت>
متابولیسم داروی دیسوپیرامید کبدی بوده و متابولیت اصلی آن دارای اثر ضد آریتمی و ضد موسکارینی است.
به گزارش
شفاآنلاین، داروی دیسوپیرامید سبب تضعیف پاسخدهی عضله قلب می شود که برای پیشگیری و درمان آریتمیهای بطنی توسط پزشکان تجویز میشود. این دارو<
medicine> سریع و کامل جذب می شود و برای مصرف آن توصیه هایی وجود دارد که امروز قصد داریم به آن بپردازیم.
موارد مصرف داروی دیسوپیرامید
داروی دیسوپیرامید برای پیشگیری و درمان آریتمیهای بطنی، به ویژه پس از انفارکتوس قلبی و همچنین آریتمی فوق بطنی تجویز می شود.
مکانیسم اثر داروی دیسوپیرامید
داروی دیسوپیرامید پاسخدهی عضله قلب و سرعت الکتروفیزیولوژیک آن را (به استثنای سرعت هدایت گره دهلیزی-بطنی و هیس-پورکنژ) تضعیف میکند.
داروی دیسوپیرامید دیاستولیک در بافتهایی که خودکاری زیادی دارند، کند شده و دوره تحریکناپذیری مؤثر دهلیز و بطن افزایش مییابد، با وجوداین، هدایت در مسیرهای فرعی طولانی میشود، دیسوپیرامید اثر اینوتروپیک منفی دارد.
فارماکوکینتیک داروی دیسوپیرامید
جذب داروی دیسوپیرامید سریع و بهطورتقریبی کامل است.
متابولیسم دارو کبدی بوده و متابولیت اصلی آن دارای اثر ضد آریتمی و ضد موسکارینی است.
نیمه عمر دارو در افراد سالم هفت ساعت و دربیماران مبتلا به عیب کار کلیه، ۱۸ ـ. ۸ ساعت است.
زمان لازم برای رسیدن به اوج غلظت، ۳۰ دقیقه تا سه ساعت است.
با مصرف ۳۰۰ میلیگرم از دارو، اثردرمانی طی ۳۰ دقیقه تا ۳.۵ ساعت شروع میشود.
طول اثر دارو پس از مصرف ۳۰۰ میلی گرم دارو ۸.۵ ـ. ۱.۵ ساعت است. دفع دارو تقریبا ۸۰ درصد کلیوی است.
موارد منع مصرف داروی دیسوپیرامید
داروی دیسوپیرامید در بیماران مبتلا به انسداد درجه دوم یا سوم قلب ونارسایی عملکرد گره سینوسی (مگر درمواردی که از ضربان ساز مصنوعی استفاده میشود)، شوک کاردیوژنیک و نارسایی جبران نشده قلب نباید مصرف شود.
هشدارهای مصرف داروی دیسوپیرامید
داروی دیسوپیرامید در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود:
گلوکوم، نارسایی قلب، بزرگ شدن پروستات، عیب کار کبد و کلیه<Kidney>، سالخوردگان، میاستنی گراو، کمی پتاسیم خون، دیابت، کاردیومیوپاتی و اختلالات در هدایت قلبی.
این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود:
گلوکوم، نارسایی احتقانی قلب، بزرگ شدن پروستات، عیب کار کبد و کلیه، سالخوردگان، میاستنی گراو، کمی پتاسیم خون، دیابت، کاردیومیوپاتی، کمی فشار خون و عدم تعادل الکترولیت و اختلالات در هدایت قلبی.
درمان با داروی دیسوپیرامید باید در بیمارستان شروع شود. مقدار مصرف مورد نیاز برای هر بیمار باید بر اساس پاسخ، تحمل، وزن بدن و به صورت تدریجی تنظیم گردد.
درمان با داروی دیسوپیرامید باید بدون مصرف مقدار حملهای، ۱۲-۶ ساعت پس از آخرین نوبت مصرف کینیدین سولفات یا ۶-۳ ساعت پس از آخرین نوبت مصرف پروکائین آمید شروع گردد.
ببینید: لحظه جالب و باورنکردنی احیای قلبی در حین جراحی
توصیههای دارویی دیسوپیرامید
دوره درمان باید کامل شود و هیچ یک از نوبتهای مصرف نباید فراموش شود.
در صورتی که یک نوبت مصرف دارو فراموش شود، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود، ولی اگر کمتر از ۴ ساعت تا نوبت بعدی باقیمانده باشد، از مصرف آن نوبت خودداری کرده و مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر شود.
قبل از قطع مصرف دارو، باید با پزشک مشورت شود، زیرا با قطع ناگهانی مصرف دارو، عوارض جانبی قلبی ممکن است بروز نماید.
به علت احتمال بروز سرگیجه، یا منگی یا از حال رفتن، به ویژه هنگام برخاستن ناگهانی از حالت نشسته یا خوابیده، هنگام رانندگی یا کار با ماشینآلاتی که نیاز به هوشیاری دارند، باید احتیاط شود.
به علت کاهش احتمالی تعریق و عدم تحمل گرما، هنگام فعالیت بدنی یا در هوای گرم باید احتیاط شود.
در صورت بروز علائم کمی قند خون، باید به پزشک مراجعه شود.
تداخل دارویی با داروی دیسوپیرامید
مصرف همزمان سایرداروهای ضد آریتمی، به ویژه دیلتیازم، پروکائین آمید، لیدوکائین، پروپرانولول و سایر داروهای مسدود کننده گیرنده های بتاآدرنرژیک و وراپامیل با داروی دیسوپیرامید باید با احتیاط صورت گیرد، زیرا ممکن است منجربه طولانی شدن بیش از حد هدایت الکتریکی قلب همراه با کاهش برون ده قلبی شود.yjc