کد خبر: ۲۳۲۳۵۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 18
مدیر پروژه جمعیت وزارت بهداشت به تازگی عنوان کرد تعداد زوجین نابارور در کشور به حدود سه میلیون زوج رسیده است و سالانه ۸۰ هزار زوج نیز به جمعیت زوجین نابارور اضافه می‌شود
شفاآنلاین>سلامت>رئیس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، گفت: حمایت از زوجین نابارور و مراکز درمان ناباروری، یکی از راه‌های تحقق سیاست‌های جمعیتی کشور است.

به گزارش شفاآنلاین، محمدرضا صادقی، با اشاره به آمار ناباروری در کشور، افزود: پژوهشگاه ابن‌سینا با همکاری جهاد دانشگاهی، یک طرح پیمایش کشوری را با بررسی ۱۷ هزار زن ۲۰ تا ۴۰ ساله انجام داد که نتایج آن در سال ۱۳۹۱ منتشر و مشخص شد آمار ناباروری در کشور حدود ۲۰ درصد است. یعنی از هر پنج زوج، یک زوج با مشکل ناباروری<sterility> مواجه است. همان موقع ما تلاش کردیم توجه مسئولان و سیاست‌گذاران را به این موضوع جلب کنیم.

وی با اشاره به صحبت‌های اخیر ساره محمدی، گفت: مدیر پروژه جمعیت وزارت بهداشت به تازگی عنوان کرد تعداد زوجین نابارور در کشور به حدود سه میلیون زوج رسیده است و سالانه ۸۰ هزار زوج نیز به جمعیت زوجین نابارور اضافه می‌شود.

صادقی با اشاره به خطر سالخوردگی جمعیت و سیاست‌های جمعیتی کشور، خاطرنشان کرد: طبق بیانات مقام معظم رهبری، تشویق فرزند آوری از جمله اولویت‌های اصلی کشور است. وزیر بهداشت نیز اخیراً به این نکته اشاره کرد که رهبر معظم انقلاب در دیدار با ایشان مجدداً بر مسئله رشد جمعیت و نقش وزارت بهداشت در این زمینه تاکید کرده‌اند. یکی از اقداماتی که دولت و وزارت بهداشت می‌توانند برای اجرای منویات رهبری انجام دهند، حمایت از زوجین نابارور و توجه ویژه به توسعه کمی و کیفی و تسهیل ارائه خدمات درمان ناباروری در کشور است.

وی با اشاره به آمار بالای موفقیت درمان ناباروری در مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، گفت: دانش متخصصان و فناوری‌های موجود در کشور ما همطراز مراکز معتبر جهان است و ما توانسته‌ایم در مرکز ابن‌سینا به شانس موفقیت حدود ۵۰ درصد در هر سیکل درمان دست پیدا کنیم که قابل رقابت با بهترین مراکز درمان ناباروری اروپا است. بنابراین، به لحاظ دانش و فناوری کمبودی در این زمینه نداریم.

صادقی در پاسخ به این پرسش که بزرگ‌ترین مانع در مسیر درمان زوجین نابارور چیست، تاکید کرد: هزینه‌های درمان ناباروری در کشور ما پایین‌تر از اغلب مراکز دنیاست و به همین دلیل است که ما مراجعان بسیاری از کشورهای منطقه و حتی کشورهای اروپایی داریم. 

زیرا آنها بررسی می‌کنند و می‌بینند کیفیت خدمات ما همانند سایر مراکز معتبر جهان است، اما هزینه‌ها به‌صرفه‌تر و کمتر است، بنابراین به مراکزی مانند ابن‌سینا مراجعه می‌کنند. اما همین هزینه برای بسیاری از زوجین نابارور داخل کشور بسیار سنگین است، زیرا بیمه خدمات درمان ناباروری را پوشش نمی‌دهد و به همین دلیل، بسیاری از زوجین نابارور یا درمان را شروع نمی‌کنند یا آن را ادامه نمی‌دهند، در حالی که موفقیت‌آمیز بودن درمان<cure> ناباروری مستلزم تکرار درمان است.

رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در ادامه افزود: شعار ما «پایان ناباروری» است، زیرا همه روش‌های درمان ناباروری را به بیماران ارائه می‌کنیم. درمان ناباروری طیفی از درمان ساده دارویی تا درمان‌های جایگزین، یعنی اهدای تخمک و جنین و رحم جایگزین، را در برمی‌گیرد و خوشبختانه همه این روش‌ها با موفقیت در کشور ما انجام می‌شود.

 اما طی کردن مراحل تشخیص و درمان ناباروری مستلزم صرف وقت و هزینه است و اینجاست که نقش حمایتی دولت، به‌ویژه وزارت بهداشت، سازمان‌های بیمه و بانک‌ها برجسته می‌شود. اگر از مراکز درمان ناباروری حمایت شود، تسهیلات لازم در اختیار این مراکز و بیماران قرار گیرد، پوشش بیمه‌ای مناسب برای درمان‌های ناباروری در نظر گرفته شود و از تجربه‌های مراکز موفق برای تأسیس و توسعه مراکز درمان ناباروری در سراسر کشور استفاده شود، به شعار «پایان ناباروری» در سطح کشور جامه عمل پوشانده می‌شود.

صادقی در پایان با اشاره به تسهیلات درمان ناباروری در مراکز دولتی، گفت: اگرچه این اقدام بسیار مؤثر بوده است، اما کافی نیست. زیرا بخش‌های درمان ناباروری در بیمارستان‌های دولتی، به نسبت جمعیت، بسیار محدود است و نوبت‌های طولانی انتظار و کیفیت نه چندان مناسب خدمات باعث ناامیدی زوجین نابارور از ادامه درمان می‌شود. بنابراین، لازم است مراکز خصوصی نیز مشمول طرح‌های حمایتی قرار گیرند تا فرصت درمان برای زوجینی که آرزومند داشتن فرزند هستند، از دست نرود. مهر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: