کد خبر: ۲۲۷۷۶۹
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۸ - 2019March 30
درگیری استخوان و مغز استخوان، کم تحرکی و اختلال در دفع کلیه منجر به هیپرکلسمی در کودکان می‌شود همچنین مهمترین علت هیپرکلسمی سندروم پارانئوپلاستیک است و به نوعی نارسایی کلیه‌ها یپرکلسمی را تشدید می کنند

شفا آنلاین>سلامت>یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشانه‌های هیپرکلسمی در کودکان را تشریح کرد.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر معصومه موسوی درباره هیپرکلسمی در کودکان <Hypercalcemia in children>اظهار کرد: بدن ما برای حفظ استخوان‌ها به کلسیم نیاز دارد اما اگر همین عنصر ضروری، غلظتش در خون بالا رود بدن با حالتی به نام هیپر کلسیمی مواجهه می‌شود که خطراتی نیز بدنبال دارد. در سرطان های کودکان هیپرکلسمی شدید بسیار نادر است هرچند این عارضه تقریباً با هر سرطانی دیده می شود ولی بیشتر همراه با سرطان‌های هماتولوژی، رابدومیوسارکوم و نوروبلاستوم است.

وی افزود: درگیری استخوان و مغز استخوان، کم تحرکی و اختلال در دفع کلیه منجر به هیپرکلسمی در کودکان می‌شود همچنین مهمترین علت هیپرکلسمی سندروم پارانئوپلاستیک است و به نوعی نارسایی کلیه‌ها هیپرکلسمی را تشدید می کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: علائم بالینی هیپرکلسمی با سطح سرمی کلسیم ارتباط مستقیم دارد و به عبارتی علائم اولیه آن بیشتر شامل علائم گوارشی تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و یبوست است.

موسوی خاطرنشان کرد: افزایش بیشتر کلسیم منجر به ضعف عضلانی، نارسایی کلیوی و برادی آرتیمی و کما می شود همچنین در این بیماران استفراغ و بی اشتهایی باعث کاهش دفع کلسیم می‌شود هیپرکلسمی شدید علائمی همچون تشنگی بیش از حد و تکرر ادرار دارد.

موسوی با بیان اینکه کلسیم بالاتر از ۱۲gm  باید فوراً در این بیماران درمان شود، گفت: درمان هیپرکلسمی چهار رکن اساسی دارد همچنین مصرف برخی از داروها نیز با توجه به نظر پزشک باید محدود شود.طبنا


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: