کد خبر: ۲۲۷۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ - 2019March 20
مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند از جمله کارگران، ورزشکاران مخصوصا بدنسازان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
شفاآنلاین>سلامت>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در کنترل قند، فشار و چربی خون موثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین، آش گزنه یکی از غذا‌های سنتی شهمیرزاد است که در چهارشنبه‌سوری پخته می‌شود؛ این آش حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، فیبر، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، اسیدچرب امگا ۳، گوگرد، سولفور، فسفر، کلروفیل، تانن و ... است.

برای بررسی خواص آش گزنه شهمیرزاد و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آش گزنه شهمیرزاد

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص آش گزنه شهمیرزاد گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند از جمله کارگران، ورزشکاران مخصوصا بدنسازان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

وی افزود: مصرف آش گزنه شهمیرزاد به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان<bone> و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در این غذای محلی موجب بهبود عملکرد روده و دستگاه گوارش می‌شود؛ لذا هضم غذا را آسان می‌کند و باعث رفع یبوست می‌شود.

عظمایی بیان کرد: مصرف آش گزنه شهمیرزاد موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: از دیگر خواص این آش محلی می‌توان به سنگ‌شکن و بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: آش گزنه شهمیرزاد به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

عظمایی گفت: یکی از خواص فوق العاده و بی نظیر این غذای محلی، تاثیر چشمگیر آن در کنترل قند، فشار و چربی خون<blood fat> است.

وی اظهار کرد: تقویت معده و دستگاه گوارش، تقویت سیستم قلبی عروقی و تقویت بینایی خواص دیگر این آش خوشمزه و بی‌نظیر است.

منع مصرف آش گزنه شهمیرزاد

عظمایی بیان کرد: زنان باردار باید در مصرف این غذای محلی اعتدال را رعایت کرده و زیاده‌روی نکنند.

مواد لازم آش گزنه شهمیرزاد

-گزنه ۴۰۰ گرم
-ترکیب تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر ۴۰۰ گرم
-برنج یک لیوان
-نخود یک لیوان
-عدس یک لیوان
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ برای تزئین به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش گزنه شهمیرزاد

-برای تهیه این غذا ابتدا سبزیجات شامل تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر را خرد می‌کنیم.
-درون قابلمه مقداری آب می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بجوشد.
-هنگامی که آب جوش آمد سبزیجات را به آن اضافه می‌کنیم.
-سپس گزنه را به مواد اضافه می‌کنیم.
-در این مرحله برنج و حبوبات پخته شده را به آن اضافه می‌کنیم.
-صبر می‌کنیم تا غذا کامل بپزد و جابیفتد.
-پس از آماده شدن آش، با پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ تزئین می‌کنیم.
نکته: در برخی از سلیقه‌ها به این آش رب آلو یا آلوچه حل شده را اضافه می‌کنند.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: