کد خبر: ۲۲۴۶۱۷
تاریخ انتشار: ۰۲:۴۶ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - 2019February 26
بدن طی فرایندی، پروتئین‌ها را تجزیه و به آمینو اسیدها تبدیل می‌کند. آمینو اسیدها ترکیب‌های ارگانیکی هستند که برای ایجاد پروتئین‌های جدید با یکدیگر ادغام می‌شوند

شفا آنلاین>سلامت>پروتئین به عنوان جزء مهمی از ساختار هر سلول، برای ادامه حیات بدن ضروری و برای رشد و حفظ سلامت حائز اهمیت است.

به گزارش شفا آنلاین:بدن طی فرایندی، پروتئین‌ها را تجزیه و به آمینو اسیدها تبدیل می‌کند. آمینو اسیدها ترکیب‌های ارگانیکی هستند که برای ایجاد پروتئین‌های جدید <New proteins>با یکدیگر ادغام می‌شوند.

 منابع حیوانی تنها عامل تامین کننده پروتئین به حساب نمی‌آیند بلکه مواد خوراکی دیگری همچون آجیل، حبوبات، غلات و برخی سبزیجات، منبع مهم تامین پروتئین مورد نیاز برای افرادی هستند که از خوردن مواد گوشتی پرهیز می‌کنند:

 سبزیجات سبز تیره‌رنگ و خام: اسفناج و کلم حاوی میزان فراوانی پروتئین هستند. سبزیجات سبز تیره رنگ، منبع غنی از دیگر مواد مغذی مهم از جمله کلسیم، پتاسیم و بتاکاروتن نیز به حساب می‌آیند. در فرایند طبخ، میزانی از مواد مغذی موجود در سبزیجات از بین می‌روند، اگرچه در این فرایند آسیبی به پروتئین وارد نمی‌شود. هر چند بهتر است این نوع سبزیجات را به منظور حفظ مواد مغذی آن به صورت خام مصرف کرد.

 کلم بروکلی: این سبزی که به شکل یک درخت کوچک به نظر می‌آید، حاوی ارزش غذایی فراوانی است و وجود میزان کافی پروتئین در آن برای حفظ استحکام بدن و رشد آن اهمیت دارد. همچنین این سبزی منبع غنی ویتامین های A و C به حساب می‌آید.

  ذرت: این ماده خوراکی منبع سرشاری از پروتئین و همچنین حاوی میزان فراوانی کاروتنوئید است. سبزیجات حاوی این ترکیب به کاهش خطر ابتلا به «دژنراسیون ماکولا» که یک عارضه چشمی است، کمک می‌کنند.

 سیب زمینی: سرخ کردن سیب زمینی، پروتئین آن را از بین نمی‌برد و پختن یا آب‌پز کردن آن محتویات کالری موجود در سیب زمینی را پایین می‌آورد.

 نخود فرنگی: مصرف این ماده خوراکی به دلیل داشتن میزان زیادی پروتئین، کربوهیدرات‌، فیبر خوراکی و منیزیم برای حفظ سلامت توصیه می‌شود.

 باقلا: باقلا نیز همچون تعداد زیادی از سبزیجات دیگر به دلیل دارا بودن پروتئین می‌تواند منبع مناسبی برای تامین نیاز بدن به این ماده مغذی باشد.

 عدس پخته: عدس که در دسته حبوبات قرار دارد، سرشار از پروتئین است. در حقیقت 30 درصد از کالری عدس از پروتئین آن ناشی می‌شود و مصرف آن به دلیل دارا بودن فیبر خوراکی، مواد معدنی و ویتامین B توصیه می‌شود.

 نخود: از ویژگی‌های نخود نیز که در گروه حبوبات قرار دارد، دارا بودن میزان زیادی پروتئین است. 

پژوهشکده گیاهان دارویی

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: