همه کودکان نباید تا دو یا سه سالگی برای شروع گفتار صبر کرد چرا که ممکن است علت تأخیر ایشان مربوط به یک آسیب زمینهای باشد که بایستی حتماً تحت درمان روانشناسی و گفتاردرمانی قرار گیرد
شفاآنلاین>سلامت>
در بسیاری از موارد در شرایط عادی ممکن است کودکی در یک یا چند حیطه استعداد بیشتری داشته باشد و سرعت رشد وی در آن زمینه سریعتر است.
به گزارش
شفاآنلاین، در شرایط عادی انتظار میرود کودکان در حدود یک سالگی شروع به بیان چند تک کلمه مانند ماما ، بابا ، دد و ... نمایند و به تدریج تا هجده ماهگی تعداد کلمات بیشتر شود و در حدود 24ماهگی عبارات کوتاه و دو کلمهای ( مانند بابا رفت ، آب بده و ... ) شکل بگیرند البته این روند رشد در کودکان مختلف تا حدی متفاوت است به طوری که برخی از کودکان در دو سالگی به خوبی حرف میزنند و بالعکس گروهی از کودکان تازه حدود سه سالگی توان بیان عبارات کوتاه و کاربردی را پیدا میکنند .
نکته مهم این است که برای تشخیص مشکل گفتار <Speech>و زبان در کودکان لازم نیست تا دو یا سه سالگی صبر کرد و در بسیاری از موارد میتوان مشکل احتمالی کودک را بسیار زودتر تشخیص داد و درمان را شروع نمود.
برخی علل تأخیر در گفتار کودکان
تفاوتهای فردی جنسیت و ارث:
در بسیاری از موارد در شرایط عادی ممکن است کودکی در یک یا چند حیطه استعداد بیشتری داشته باشد و سرعت رشد وی در آن زمینه سریعتر است و در برخی زمینهها ضعیفتر باشد این تفاوتها میتواند به علل مختلفی مانند جنسیت ، ارث ، هوش ، محرکات محیطی و ... باشد؛ البته نکته بسیار مهم در اینجا این است که این تفاوتها نباید فراتر از محدوده طبیعی یا به علت بیماری باشد.
در مورد همه کودکان نباید تا دو یا سه سالگی برای شروع گفتار صبر کرد چرا که ممکن است علت تأخیر ایشان مربوط به یک آسیب زمینهای باشد که بایستی حتماً تحت درمان روانشناسی و گفتاردرمانی قرار گیرد.
کم توانی ذهنی:
کودکانی که به درجاتی مشکل هوشی دارند ، ممکن است در حیطههای مختلفی تأخیر داشته باشند .
- کم شنوایی و ناشنوایی
اختلالات نافذ رشد:
این گروه دستهای از اختلالات دوران کودکی هستند که خود شامل اختلالاتی مانند اتیسم ، آسپرگر ، سندرم رت و ... میشوند
زبان پریشی رشدی یا نقص ویژه زبانی:
برخی از کودکان به دلیل آسیبی که طی دوران بارداری ، هنگام تولد یا دوران نوزادی به مغز ایشان واردشده ، مناطق ویژه زبانی مغز ایشان واردشده ، ممکن است اشکال خاصی از تأخیر در رشد گفتار را نشان دهند.
در مجموع علل زمینه سازی که میتواند اختلالات بالا را به وجود آورد بسیار زیاد و متنوع هستند ،فقر محرکات محیطی ، دو زبانگی ، زمینه ارثی در تفاوت سرعت رشد ، بیماریهای ژنتیکی ، اختلالات کروموزومی، مشکلات و حوادث دوران بارداری ، صدمات حین تولد ، تشنج ، زردی ، ضربه به سر و ... ازجمله این عوامل هستند.کودک آنلاین