کبد چرب ممکن است به دلیل مصرف الکل، چاقی، دیابت، افزایش وزن، افزایش هورمونهای زنانه در زمان بارداری و … وجود آید همچنین در کبد چرب در مراحل انتهایی ممکن است تبدیل به کبد سیروز شود که با نشانههای احتباس مایعات، کاهش ماهیچهها، خونریزی داخلی و زردی پوست همراه است
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص تغذیه روشهای خانگی درمان کبد چرب را تشریح کرد.
به گزارش
شفا آنلاین: اعظم محمدی گفت: کبد یکی از ارگانهای مهم بدن محسوب میشود و خونسازی سمزدایی، هضم و جذب غذا را بر عهده دارد.
وی افزود: کبد چرب <
Fatty Liver>ممکن است به دلیل مصرف الکل، چاقی، دیابت، افزایش وزن، افزایش هورمونهای زنانه در زمان بارداری و … وجود آید همچنین در کبد چرب در مراحل انتهایی ممکن است تبدیل به کبد سیروز شود که با نشانههای احتباس مایعات، کاهش ماهیچهها، خونریزی داخلی و زردی پوست همراه است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه کبد چرب افراد را مستعد ابتلا به فشار خون بالا میکند، عنوان کرد: مصرف بیش از حد داروهایی مثل آسپرین و ژلوفن، مسمومیت، ویروس هپاتیت A، سوء تغذیه از جمله نشانههایی است که در این افراد باید جدی گرفته شود.محمدی خاطر نشان کرد: یکی از راههای درمان ابتلا به کبد چرب کاهش تدریجی وزن است بنابراین کاهش وزن بیش از دو کیلوگرم نیازمند مصرف قرصهای مولتی ویتامین تحت نظر پزشک معالج است.
وی تأکید کرد: ابتلا به کبد چرب در مراحل اولیه بدون علامت است اما با تشخیص پزشک و انجام آزمایشهای مربوطه میتوان اقدامات لازم درمانی را انجام داد اما آنچه که حائز اهمیت است توصیه ما مبنی بر این است که افراد بالای ۵۰ تا ۶۰ سال حتما آزمایشهای مربوطه را انجام دهند چراکه کبد چرب در این افراد و بهخصوص مردان شایعتر است.
این متخصص تغذیه یادآور شد: تمامی مردم جامعه و به خصوص افراد مبتلا به کبد چرب باید روزانه حداقل به مدت ۳۰ دقیقه پیادهروی تند داشته باشند و از غذاهای فریز شده تا حد امکان اجتناب کند.
وی در پاسخ به این سوال که افراد مبتلا به کبد چرب آیا باید از خوردن غذای زودپز شده نیز پرهیز کنند، گفت: بنابر مطالعات و بررسیهایی که بنده انجام دادهام در این زمینه هنوز توافق نظر مشخصی بین متخصصان این حوزه وجود ندارد.
محمدی تصریح کرد: افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن ترشیجات، سس، چای و ادویهجات، ساندویچ، پیتزا، شکلات، پفک و بیسکویت نیز اجتناب کند. همچنین سیر و پیاز داغی که بیش از حد تفت داده شده برای این افراد توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به تأثیر زردچوبه در درمان کبد چرب تاکید کرد: میوه، سبزیجات، سالاد، لیمو ترش تازه، سوپ جو همراه با آلو بخارا، شاتوت، مرکبات تازه، هویج، توتفرنگی، روغن زیتون، بالهنگ،خاکشیر، خارشتر و کاسنی، ماهی، مغز گردو بادام، ماهی و روغن ماهی، محصولات پروبیوتیک و ماست و دوغ کفیر نیز برای درمان افراد مبتلا به کبد چرب بسیار موثر است.
وی اضافه کرد: خانواده کلمها همچون کلم سفید، کلم قرمز، کلم بروکلی نیز در صورتی که فرد مبتلا به کم کاری تیروئید نباشد در درمان کبد چرب بسیار موثر است اما در صورتی که فرد مبتلا به تیروئید باشد و با نظر پزشک خود میتواند از کلم به صورت پخته استفاده کند.طبنا