در حال حاضر بیش از ۱۶۰هزار برنامه و نرمافزار بهداشتی در فروشگاههای اصلی برنامههای تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتال وجود دارد که روی سلامتی، رژیم غذایی و ورزش متمرکزشده و موردتوجه جوانان قرار دارند، اما بیشتر این برنامهها برای بزرگسالان طراحیشدهاند
شفا آنلاین>سلامت> پژوهشهای جدید نشان میدهد که برنامهها و نرمافزارهای رژیم غذایی و فعالیتهای بدنی و ورزشی تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتالی میتواند باعث افزایش سطح سلامتی افراد جامعه شود.
به گزارش شفا آنلاین:بااینکه امروزه نگرانیهای زیادی بابت فراگیر شدن فناوریهای دیجیتال و استفاده جوانان از تلفنهای همراه بهعناوینمختلف افزایش پیداکرده و تصور آسیب رساندن ابزارهای دیجیتال و فنّاوری تلفنهای همراه بهسلامت جامعه در بین مردم زیاد شده است اما نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که برنامههای کاربردی تلفن همراه با تمرکز بر تمرینات ورزشی روزانه،<Daily sports exercises> میزان پیادهروی روزانه، رژیم غذایی و سلامت عمومی میتواند باعث افزایش سطح سلامتی فرد شوند و بهعنوان ابزار یادگیری مؤثر عمل کنند. در حال حاضر بیش از ۱۶۰هزار برنامه و نرمافزار بهداشتی در فروشگاههای اصلی برنامههای تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتال وجود دارد که روی سلامتی، رژیم غذایی و ورزش متمرکزشده و موردتوجه جوانان قرار دارند، اما بیشتر این برنامهها برای بزرگسالان طراحیشدهاند.
محققان دانشگاه بیرمنگام انگلستان پس از انجام تحقیقات اخیر خود و به دست آوردن نتایج آن اعلام کردند که برنامههای کاربردی بهداشتی تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتالی بهعنوان ابزارهای ارتقادهنده سلامت عمل میکنند که میتوانند برای جوانان مفید واقعشده و باعث شوند تا جوانان نسبت به فعالیتهای بدنی روزانه خود، آگاهی بیشتر داشته و سطح آن را افزایش دهند.
علاوه بر آن جوانان شرکتکنندگان، منتقد برنامهها و فنآوریهای دیجیتال سلامتی بودند که میتوانستند برنامههای مرتبط با سلامت را با توجه به سن و جنسیت مورد قضاوت قرار دهند و محتوای دیجیتال مناسب را انتخاب کنند و موارد نامناسب را که زیانآور هستند ، رد کنند.
ویکتوریا گودیر (Victoria Goodyear) از محققان آموزشی - دانشگاهی دانشگاه بیرمنگام در رابطه با این تحقیقات گفت: «در حال حاضر بیش از ۱۶۰هزار برنامه و نرمافزار بهداشتی در فروشگاههای اصلی برنامههای تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتال وجود دارد که روی سلامتی، رژیم غذایی و ورزش متمرکزشده و موردتوجه جوانان قرار دارند، اما بیشتر این برنامهها برای بزرگسالان طراحیشدهاند.»
در این پروژه تحقیقاتی، محققان ۲۴۵ نوجوان و جوان بین ۱۳ تا ۱۸ سال را موردبررسی قراردادند و مشاهده کردند که یکسوم از شرکتکنندگان، فعالانه از برنامهها و دستگاههای مرتبط با فعالیتهای بدنی و ورزشی، رژیم غذایی و مشابه آن استفاده میکنند. قابلتوجه است که مدارس، همسالان و والدین این افراد بر این امر و استفاده آنها از انواع برنامهها و دستگاههای مرتبط تأثیرگذار بودند. البته مهم این است که بسیاری از شرکتکنندگان، برنامههایی که مناسب سن و شرایط بدنی آنها نبوده و مضر یا خستهکننده بودند را میتوانستند نادیده گرفته و رد کنند.
محققان معتقد هستند که آموزش مسائل بهداشتی و مرتبط با سلامتی افراد را میتوان از طریق روشهایی که برای نوجوانان و جوانان جذابیت بیشتری دارد مانند استفاده از فنآوریهای دیجیتالی افزایش داد. thehealthsite