کد خبر: ۲۱۳۳۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳:۴۵ - ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - 2018November 05
۷۵ درصد از مدفوع از آب تشکیل شده که البته این وضعیت از فردی به فرد دیگر، فرق می‌کند. گیاهخواران محتوای آب بسیار بیشتری در مدفوع خود دارند. مدفوع افرادی که فیبر کمتر و پروتئین بیشتر مصرف می‌کنند، آب کمتری دارد
شفا آنلاین>سلامت>اگر تصور می‌کنید، مدفوع انسان، ترکیبی از سلول‌های مرده است، اشتباه می‌کنید. بنابه گفته متخصصان بیماری‌های معده و روده، مدفوع انسان حاوی میلیاردها میکروب زنده است و با بررسی مدفوع می‌توان به وضعیت جسمانی انسان پی برد.



به گزارش شفا آنلاین: ۷۵ درصد از مدفوع از آب تشکیل شده که البته این وضعیت از فردی به فرد دیگر، فرق می‌کند. گیاهخواران محتوای آب بسیار بیشتری در مدفوع خود دارند. مدفوع <Feces>افرادی که فیبر کمتر و پروتئین بیشتر مصرف می‌کنند، آب کمتری دارد. فیبر توانایی بالایی در حمل آب و پرحجم نگهداشتن مدفوع دارد. بدین ترتیب تعداد حرکات دودی روده را افزایش داده و مدفوع راحت‌تر از بدن خارج می‌شود. ۲۵ درصد دیگر مدفوع از مواد جامد، که عمدتا مواد ارگانیک و زنده چون باکتری‌ها و ویروس‌ها هستند، تشکیل شده است.

میکروب‌ها

تقریبا در یک گرم مدفوع خیس، ۱۰۰ میلیارد باکتری گوناگون و از ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد ویروس وجود دارد و تقریبا ۵۰ درصد آنها زنده هستند. تعداد این میکروب‌ها، وقتی افراد به بیماری‌های التهاب معدی‌روده‌ای مبتلا می‌شوند، دستخوش تغییر می‌شود. نوعی میکروب باکتری‌مانند هم به نام آرکیا (حدود ۱۰۰ میلیون) در روده‌ انسان وجود دارد. این میکروب تولید نوعی متان می‌کند که موجب یبوست در فرد می‌شود. همچنین در روده و یک گرم مدفوع ۷۰ درصد بزرگسالان سالم، تقریبا یک میلیون قارچ تک‌سلولی وجود دارد.

مواد دیگر ارگانیک

از برخی دیگر مواد ارگانیک می‌توان به مقدار بسیار کمی از کربوهیدرات‌ها و البته بخش‌های هضم‌نشده گیاهان، پروتئین و چربی‌ها، اشاره کرد. حدود  دو تا ۲۵ درصد از مواد حاوی نیتروژن و پروتئین حاصل از باکتری‌ها در مدفوع ما پیدا می‌شود. ۱۵ درصد هم چربی در مدفوع وجود دارد. البته حتی اگر چربی مصرف نکنیم، به دلیل وجود باکتری‌ها، اندکی چربی در مدفوع دیده می‌شود.

ذرات پلاستیک

در بررسی‌های اخیر مشخص شده، به دلیل استفاده از نوشیدنی‌های موجود در بطری‌های پلاستیکی، ذرات پلاستیک نیز در مدفوع‌مان وجود دارد.

وضعیت مدفوع هنگام بیماری

بیماری‌هایی چون بیماری روده التهابی، باکتری‌های موجود در روده را تغییر داده و باعث افزایش پروتئین‌های التهابی و ورود آنها به مدفوع می‌شوند. همچنین وجود خون در مدفوع، گاهی اوقات (و نه همیشه) نشان‌دهنده سرطان روده است. وجود خون در مدفوع، باعث می‌شود که فرد به بررسی بیشتر بدن و البته روده خود بپردازد و در صورت مشاهده خطر جدی، درمان خود را زود شروع کند. با استفاده از دستگاه‌هایی مانند کلونوسکوپی، می‌توان این بررسی‌ها را به‌راحتی انجام داد.

 متخصصان، بیشتر مشکلات جسمی را می‌توانند با بررسی محتوای مدفوع در آزمایشگاه‌ها تشخیص دهند.دیلی‌میل



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: