چندین سال است که موج ضدلبنیات در جریان است و متخصصان بسیاری به مردم توصیه میکنند، از مصرف لبنیات پرچرب و شیر کامل به دلیل اینکه سرشار از کالری و چربیهای اشباعشده هستند، پرهیز کنند
شفا آنلاین>سلامت>بنابر بررسی محققان دانشگاه کمبریج در بریتانیا، مصرف پنیر، ماست، کره پرچرب، از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ میکاهد. در حال حاضر متخصصان به مردم توصیه میکنند از لبنیات کم چرب یا فاقد چربی استفاده کنند.
به گزارش شفا آنلاین: چندین سال است که موج ضدلبنیات در جریان است و متخصصان بسیاری به مردم توصیه میکنند، از مصرف لبنیات پرچرب <Fat dairy>و شیر کامل به دلیل اینکه سرشار از کالری و چربیهای اشباعشده هستند، پرهیز کنند. اما اخیرا محققان دانشگام کمبریج میگویند، باید فواید سوختوسازی بالقوه لبنیات را در نظر گرفت و آن را دوباره بررسی کرد. متخصصانی که معتقدند نباید لبنیات و محصولات پرچرب مصرف کرد، میگویند این محصولات کلسترول بد (LDL) بدن را افزایش داده و فرد را به سمت بیماریهای قلبی هدایت میکند.
البته بررسیهای گذشته نشان داده بود که لبنیات، حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامینهای K1 و K2 و پروبیوتیک (در ماست) است که میتواند نوعی رژیم غذایی سالم محسوب شود. برخی از تحقیقات گذشته هم نشان داده بود که محصولات لبنی، به ویژه پنیر و ماست، میتوانند از خطر ابتلا به دیابت نوع۲ بکاهند اما این موضوع کاملا ثابت نشده بود.
اکنون محققان کمبریج به بررسی ۱۶ تحقیقی که در ۲۰ سال گذشته روی بیش از ۶۳ هزار و ۶۰۰ بزرگسال انجام شده بود، پرداختند. بیش از ۱۵ هزار و ۱۰۰ نفر از این افراد که هنگام شروع تحقیق، به دیابت مبتلا نبودند، بعدها گرفتار دیابت نوع۲ شدند. در تمام بررسیها، ارتباط لبنیات چرب با خطر دیابت نوع۲، نیز درنظر گرفته شده بود. نتیجه این بررسیها نشان داد که هرقدر فرد مورد مطالعه، لبنیات چرب مصرف کرده بود، به همان میزان از خطر ابتلای او به دیابت نوع۲، کاسته شده است. در واقع در بیشتر افراد این کاهش خطر، ۳۰ درصد عنوان شد. این محققان عوامل خطرزای دیگر مانند سن، جنسیت، نژاد، قومیت، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، فعالیت فیزیکی و چاقی را هم در نظر گرفته بودند. آنها معتقدند لبنیات پرچرب برای دور نگهداشتن فرد از ابتلا به دیابت نوع۲، رژیم غذایی مناسبی است.
محققان کمبریج میگویند برای اطمینان بیشتر از این یافته قصد بررسیهای بیشتری دارند. اما ماه گذشته محققان کانادایی اعلام کردند که مصرف سه وعده لبنیات در روز میتواند از خطر ابتلا به بیماری قلبی بکاهد. هر وعده لبنیات، شامل یک لیوان شیر، یک فنجان ماست، ۱۵ گرم پنیر و یک قاشق چایخوری کره میشود.طبنا