به گزارش شفا آنلاین، دکتر محمدعلی زرگر در آستانه برگزاری هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران اظهار کرد: اگر سرطان پروستات در اقوام درجه یک پدر، برادر و یا عمو گزارش شده باشد این تستهای تشخیصی باید از 40 سالگی انجام شود.
وی ادامه داد: سرطان پروستات ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و یا نظیر بزرگی خوشخیم پروستات علائمی چون بند آمدن ادرار، شبادراری، زور زدن به هنگام ادرار کردن و ... را داشته باشد.
دبیر هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه علت سرطان پروستات مشخص نیست، افزود: اما مصرف زیاده از حد گوشت قرمز و وجود بیماری در سوابق فامیلی افراد از مواردی است که سبب افزایش بروز سرطان پروستات در مردان میشود.
دکتر زرگر با بیان اینکه در مواردی مصرف سلنیوم را برای پیشگیری از بروز سرطان پروستات توصیه میکنند، گفت: اما این موضوع هنوز ثابت نشده است.
وی انتشار جغرافیایی، سابقه فامیلیال، استفاده از چربی و گوشت قرمز را از عوامل خطر برای بروز سرطان پروستات برشمرد و ادامه داد: سرطان پروستات به انواع کم خطر، با خطر متوسط و پرخطر تقسیم میشود.
دبیر هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران افزود: سرطانهای پروستات با میزان پی.اس.ای بیشتر از 20 جزو سرطانهای پرخطر است که درباره درمان آن هنوز اتفاق نظری نیست برخی با جراحی و برخی با رادیوتراپی موافق هستند.
دکتر زرگر گفت: 10 تا 20 درصد کسانی که رادیکال پروستاکتومی و یا رادیوتراپی میکنند به سرطان پروستات پرخطر مبتلا هستند.
وی ادامه داد: کسانی با میزان پی.اس.ای کمتر از 10 مبتلا به سرطان کم خطر، افرادی با میزان پی.اس.ای 10 تا 20 مبتلا به سرطان پروستات با خطر متوسط و کسانی با میزان پی.اس.ای بیشتر از 20 به سرطان پروستات پرخطر مبتلا هستند.
دبیر هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه سرطان پروستات میتواند به غده پروستات محدود باشد، افزود: اما گاهی سرطان پروستات از غده خارج و به غدد لنفاوی هم نفوذ میکند در این موارد پس از جراحی و رادیوتراپی هورمونتراپی هم توصیه میشود.
دکتر زرگر با بیان اینکه در مبتلایان به سرطان پروستات پرخطر غدد لنفاوی لگن هم برداشته میشود، گفت: چنانچه سرطان به غدد لنفاوی نفوذ کرده باشد هورمونتراپی توصیه میشود.
وی با بیان اینکه درمان سرطان پروستات پرخطر رادیوتراپی و جراحی است، ادامه داد: اما درصد موفقیت جراحی بیشتر و میزان عوارض آن کمتر است.
دبیر هفدمین کنگره انچمن اورولوژی ایران گفت: در صورت عود بیماری پس از رادیوتراپی و هورمون درمانی از یکی از مواردی چون کرایوتراپی، براکیتراپی و هایفو به عنوان درمان ثانویه استفاده میشود.
براساس این گزارش، هفدهمین کنگره انجمن اورولوژی ایران 9 تا 12 اردیبهشت ماه با حضور اورولوژیستهای داخل و خارج از کشور در محل پژوهشگاه نیرو برگزار میشود.