شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی افراد را مستعد ابتلا به سرطان حنجره میکند، گفت: مردان ۴ برابر زنان به سرطان حنجره مبتلا میشوند.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر ابراهیم رزمپا درباره سرطان حنجره <
throat cancer>اظهار کرد: حنجره متشکل از چندین غضروف است که در تنفس، تکلم و بلع نقش مهمی را ایفا میکند.
وی با بیان اینکه سرطان حنجره به علت رشد خارج از کنترل و نامنظم یاختههای بدخیم در حنجره و بافتهای اطراف آن به وجود میآید، افزود: این بیماری در افراد بالای ۴۰ سال شایعتر است.این متخصص گوش، حلق و بینی یادآور شد: مردان ۴ برابر زنان به سرطان حنجره مبتلا میشوند که نشانههای آن شامل گرفتگی طولانی مدت صدا، تغییرات آهنگ صوتی بدون وجود علت بارز احساس وجود تودهای در گلو، برآمدگی در ناحیه گردن، تنگی نفس در اثر فعالیت، سرفه مزمن، سختی و یا احساس درد هنگام بلع، سرفه همراه با خلط خونی است.
وی ادامه داد: احساس درد در هنگام لمس گلو، تنفس صدادار، بوی بد دهان، گوش درد بدون وجود علت عفونت و کاهش وزن ناگهانی نیز میتواند از نشانههای دیگر ابتلا به سرطان حنجره باشد.
رزمپا با بیان اینکه استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی افراد را مستعد ابتلا به سرطان حنجره میکند، اضافه کرد: استنشاق گرد و غبار تماس با آلایندههای شغلی اسید سولفوریک ، نیکل نیز بیشتر افراد را در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار میدهد.
این متخصص گوش، حلق و بینی خاطرنشان کرد: نمونهبرداری یا بیوپسی یکی از مطمئنترین روشها برای تشخیص سرطان محسوب میشود همچنین یکی از معمولترین الگوهای درمان سرطان حنجره پرتو درمانی است.
رزمپا عنوان کرد: درمان سرطان حنجره در مراحل پیشرفته بیماری مستلزم جراحی و خارج کردن ضایعه بدخیم و بافتهای درگیر است همچنین بیمار پس از آن تحت پرتو درمانی قرار میگیرد.
این متخصص گوش، حلق و بینی عنوان کرد: گاهی بیماری به حدی پیشرفت میکند که تمام حنجره بیمار مبتلا به سرطان باید برداشته شود بنابراین پزشک گلوگاه را میبندد تا عمل بلع به طور طبیعی انجام شود.طبنا