کد خبر: ۲۰۷۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۰ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 03
بخشندگی اثرات متفاوتی روی مغز می‌گذارد و می‌تواند از اضطراب و نگرانی بکاهد
شفا آنلاین>اجتماعی>تابش گرمای درون، احساس خوشایندی است که در نتیجه محبت و کمک‌کردن به دیگران در وجودمان شکل می‌گیرد. محققان معتقدند، این احساس دلیل اصلی تمام بخشندگی‌هایی است که افراد در حق دیگران انجام می‌دهند. این نوع رفتار باعث می‌شود احساس خوبی پیدا کنیم. تحقیقات بیشتر در این زمینه نشان داده است که بخشندگی <Generosity>فواید بسیاری دارد. محققان دانشگاه پیتسبرگ در پنسیلوانیا می‌گویند، بخشندگی اثرات متفاوتی روی مغز می‌گذارد و می‌تواند از اضطراب و نگرانی بکاهد.


 به گزارش شفا آنلاین:بنابه گفته محققان، بخشندگی روی مغز اثرات مثبتی به جا می‌گذارد و البته بخشش در مورد افرادی که می‌شناسیم و یا خیریه‌ها، که اولی بخشش هدفمند و دومی بخشش غیرهدفمند است، اثرات متفاوتی دارند. محققان در بررسی‌های خود متوجه شدند که فعالیت جسم مخطط شکمی در مغز، که به نوع‌دوستی مرتبط است و اصطلاحا ناحیه سپتوم نام دارد، هنگام بخشش، افزایش می‌یابد. این بخش با رفتار مادرانه در پستانداران مربوط می‌شود.

مهم‌تر از همه اینکه، حمایت هدفمند موجب کاهش فعالیت مغز در ناحیه آمیگدالا می‌شود. این بخش ساختار بادامی شکل دارد و احساسات را پردازش می‌کند و در مواقع اضطراب‌زا، علایمی به هیپوتالاموس می‌فرستد و به مغز می‌گوید که وارد مبارزه شود یا از مهلکه بگریزد. افزایش ناحیه آمیگدالا موجب اضطراب، ترس و اختلال اضطراب پس از سانحه می‌شود و کاهش فعالیت این ناحیه، این اثرات اضطرابی را از میان برمی‌دارد.

بنابر بررسی‌ها، محققان متوجه شدند که بخشندگی‌های هدفمند می‌تواند فعالیت آمیگدالا را بسیار کم کند. در حالی‌که بخشندگی‌های غیرهدفمند، تا این اندازه موثر نبوده‌اند. همچنین بخشندگی‌های هدفمند از اضطراب‌مان کاسته و باعث می‌شوند، احساس خوشایندی نسبت به زندگی پیدا کنیم. از طرفی محققان می‌گویند، چنانچه افراد غریبه برای ما قابل شناسایی باشند و بدانیم که آنها محتاج کمک هستند، تبدیل به سوژه‌های هدفمند شده و بخشندگی در حق آنها نیز همان اثر آرامش‌بخش را روی ما می‌گذارد.

 ما انسان‌ها به دلیل ویژگی اجتماعی‌بودن و ساختار جالب مغزی‌مان، می‌توانیم با کمک به دیگران به آرامش برسیم و تابش گرمای درون خود را هر لحظه احساس کنیم.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: