کد خبر: ۲۰۵۲۵۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 10
سندروم دراوه نوعی شدید از بیماری صرع است که به طور معمول در 12 ماه اول زندگی بروز می کند. حملات صرعی که گاه افزایش دما و نورهای شدید موجب آن می شود، از علائم این بیماری به شمار می آید
شفاآنلاین>سلامت> یافته های مطالعه جدید محققان استرالیایی نشان می دهد یک نوع پروتئین در سم عنکبوت می تواند در ترکیب و ساخت داروی موثر برای درمان نوعی جدی و نادر از بیماری صرع کمک کند.

به گزارش شفاآنلاین، سندروم دراوه نوعی شدید از بیماری صرع است که به طور معمول در 12 ماه اول زندگی بروز می کند. حملات صرعی که گاه افزایش دما و نورهای شدید موجب آن می شود، از علائم این بیماری به شمار می آید. کودکان مبتلا به آن همچنین با تاخیر در رشد، اختلالات(Disorders) خواب و گفتار روبرو هستند.

این بیماری در برابر داروهای موجود مقاوم است و کودکان مبتلا به آن معمولا بزرگسالی و میانسالی را تجربه نمی کنند.

اخیرا گروهی از محققان دانشگاه کوئینزلند و موسسه سلامت روان و عصب شناسی فلوری استرالیا به سرپرستی پروفسور گلن کینگ مطالعه ای را روی استفاده دارویی از انواع مختلف سموم آغاز کردند که در روند آن، آزمایشگاه محققان به محلی برای نگهداری گسترده ترین مجموعه سموم حیوانی در دنیا تبدیل شد.

پروفسور کینگ می گوید: حدود 80 درصد از موارد ابتلا به این سندروم در کودکان مربوط به جهش در یک ژن به نام اس سی ان 1 است، وقتی عملکرد این ژن مختل شود کانال های سدیم در مغز که فعالیت های مغز را تنظیم می کند به درستی عمل نمی کنند.

جهش ژنی در این ژن، موجب تغییر در نوعی از سلول های عصبی مغز می شود و فعالیت عصبی آنها وابسته به سلول های عصبی کاهش می یابد و در این صورت مغز در برابر تحریک پذیری بیش از حد مستعدتر می شود که خود حملات بیشتر را در پی می آورد.

محققان(researchers) تاثیر پپتیدهای ( نوعی پلیمر بسپار کوچک که از به هم پیوستن اسیدهای آمینه با ترتیب مشخصی و با پیوند پپتیدی تشکیل شده‌) سم عنکبوت را بر یک مدل حیوانی موش مبتلا به این بیماری بررسی کرده اند.

به گفته پروفسور کینگ در این مطالعه پپتید ناشی از سم عنکبوت توانست کانال های مدنظر را هدف قرار دهد و عملکرد عصب های مغز را بهبود بخشیده و میزان حملات را کاهش دهد.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: