کد خبر: ۲۰۳۴۸۷
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - 2018July 25
کاشت حلزون معمولا در صورتی به فرزند شما توصیه می شود که سن 12 ماه یا بزرگتر بوده، کم شنوایی شدید تا عمیق در دو گوش داشته باشد و توانایی گفتار و زبان او با استفاده از سمعک بهتر نشود
شفا آنلاین>سلامت>در مرکز تخصصی نیوشا ما بر این باوریم که والدین نیز می توانند نقش موثری در روند جراحی کاشت حلزون و بعد از آن داشته باشند و در این فرآیند از آن ها کمک می گیریم.

نکات زیر را به دقت بخوانید تا درباره ی جراحی کاشت حلزون <Cochlear implant surgery>و چگونگی مشارکت خود مطلع شوید:

نکات کوتاه درباره کاشت حلزون

به گزارش شفا آنلاین:* کاشت حلزون معمولا در صورتی به فرزند شما توصیه می شود که سن 12 ماه یا بزرگتر بوده، کم شنوایی شدید تا عمیق در دو گوش داشته باشد و توانایی گفتار و زبان او با استفاده از سمعک بهتر نشود.

* کاشت حلزون به کودک کم شنوا کمک می کند تا صداهای محیطی را بهتر از قبل بشنود، اما نباید انتظار داشته باشیم که شنوایی او بعد از کاشت به مثل افراد طبیعی شود. در این دستگاه با دور زدن و حذف قسمت های آسیب دیده گوش، پیام های الکتریکی مستقیما به اعصاب شنوایی می رسند و آن ها را تحریک می کنند.

* یک دستگاه کاشت حلزون از یک بخش خارجی که شبیه سمعک می باشد و یک بخش داخلی که باید توسط پزشک متخصص، زیر پوست و داخل گوش قرار گیرد، تشکیل شده است.

* فرزند شما برای جراحی باید تحت بیهوشی قرار گیرد. برای این امر، متخصص بیهوشی دارو های لازم را تجویز خواهد کرد.

* جراحی به تنهایی حدود 2 ساعت طول می کشد، ولی با احتساب زمان احیا و به هوش آمدن کل این فرایند حدود 6 ساعت به طول می انجامد.

* کاشت حلزون فقط اولین گام برای کمک به کودک کم شنواست و چندین ماه طول خواهد کشید تا کودک به صداهایی که می شنود، عادت کرده و آن ها را پردازش کند.
فرزند شما باید چندین بار توسط شنوایی شناس ویزیت شود تا بتواند نهایت استفاده را از دستگاه کاشت خود ببرد.

ما چگونه می شنویم؟

چون صدا وارد گوش انسان می شود و به پرده گوش را برخورد می کند باعث می شود پرده گوش به ارتعاش در آید. این ارتعاشات به استخوانچه های گوش میانی منتقل می شوند و باعث می شوند مایع درون حلزون، سلول های را مویی به حرکت درآورد. حرکت سلول های مویی باعث ایجاد پیام عصبی ای می شود که از طریق اعصاب شنوایی به مغز می رسد. مغز این پیام ها را پردازش کرده و ما صداها را درک می کنیم. وقتی کودکی کم شنوایی شدید تا عمیق دارد، این بدین معناست که سلول های مویی درون حلزون آسیب دیده اند. اگر امواج صوتی نتوانند از سلول های مویی به عصب شنوایی منتقل شوند، مسیر عبور صدا قطع شده و کودک قادر نخواهد بود صداها را بشنود و درک کند.

کاشت حلزون چیست ؟

دستگاه کاشت حلزون برای حذف و دور زدن قسمت های آسیب دیده گوش از سیستم شنوایی طراحی شده است و می تواند حس شنوایی را به یک کودک مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق بازگرداند؛ اما توجه داشته باشید که کاشت حلزون نمی تواند شنوایی طبیعی را به طور کامل به کودک بازگرداند.

دستگاه کاشت حلزون از دو بخش داخلی و خارجی تشکیل شده است. بخش داخلی از طریق جراحی، زیر پوست و پشت گوش جایگذاری می شود. الکترودها نیز در داخل حلزون قرار داده می شوند. بخش خارجی شامل یک پردازنده گفتار می باشد که بسیار شبیه سمعک بوده و یک کویل دارد که توسط یک آهن ربا در جای خود ثابت می شود و صداهای ارسالی از پردازنده گفتار را به الکترود می فرستد.

در خارج گوش، زمانی که صدا وارد میکروفون می شود، پردازنده گفتار صداها را دریافت کرده و به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. بخش خارجی، سیگنال را به بخش داخلی و به الکترودهای داخل حلزون می فرستد. الکترود با دور زدن و کنار گذاشتن بخش های آسیب دیده، نورون های شنوایی را تحریک می کند و پیام های الکتریکی را مستقیما به عصب شنوایی می فرستد؛ جایی که این پیام ها به مغز منتقل شده و در آن جا صدا های جمع آوری شده درک می شوند.

دستگاه کاشت حلزون با سمعک متفاوت است. سمعک ها معمولا شدت صدا ها را افزایش می دهند و باعث می شوند کودک آن صدا ها را بلندتر بشنود، ولی کودک با کم شنوایی عمیق فارغ از اینکه صدا چقدر بلند است نمی تواند صدا ها را بشنود. به همین دلیل، در کودکان با کم شنوایی عمیق به جای بلندتر کردن صدا، بخش های آسیب دیده گوش را دور می زنند و پیام های مربوط به صدا را مستقیما به اعصاب شنوایی می فرستند.

جراحی برای کاشت حلزون

- پس از پذیرش در بیمارستان، یک پرستار فرزند شما را ویزیت می کند و علائم حیاتی، قد، وزن و سابقه او را یادداشت می کند. شما باید به عنوان والدین، تعدادی فرم را امضا کنید تا فرایند جراحی آغاز شود.

- متخصص بیهوشی فرزند شما را ملاقات می کند و پس از بررسی های لازم با تصمیم می گیرد که از چه نوع داروهایی باید استفاده کند.

- فرزند شما به اتاق عمل برده می شود.

- زمانی که فرزند شما بیهوش شد، جراحی شروع می شود.

- جراح بخشی از موهای کودک را که پشت گوش های او هستند را می تراشد. یک برش کوچک پشت گوش کودک انجام می شود و یک محل اتصال در آن جا ایجاد می شود تا دستگاه روی آن قرار گیرد.

- جراح یک حفره کوچک روی استخوان ایجاد کرده و الکترود را وارد گوش داخلی می کند.

- کاشت در جایگاه خود ثابت شده و محل آن توسط چندین بخیه پانسمان می شود. این بخیه ها با گذر زمان از بین می روند و نیازی نیست بعدا برداشته شوند.

- بعد از پایان جراحی کودک به اتاق احیا منتقل کرده و منتظر می مانند تا به هوش بیاید. در این صورت شما را صدا می کنند تا همراه فرزند خود باشید.

مشاهده ویدئوی چگونگی انجام جراحی

به هوش آمدن / ترخیص
فرزند شما تا زمانی که اثرات دارو های بی هوشی از بین برود، در اتاق احیا خواهد ماند. زمان لازم برای احیا برای کودکان مختلف متفاوت است و برخی کودکان زمان بیشتری لازم دارند.

فرزند شما بعد از به هوش آمدن برای اقامت یک شبه به بخش فرستاده می شود. بعد از انتقال به بخش، کودک ممکن است کمی خواب آلود بنظر برسد که کاملا طبیعی است.

پیگیری های بعد از کاشت حلزون
اعضای تیم کاشت حلزون معمولا از جراح، شنوایی شناس، آسیب شناس گفتار و زبان، متخصص رشد کودک و مددکار اجتماعی تشکیل می شود. این تیم قبل از جراحی، کودک را ارزیابی می کنند که آیا کاشت حلزون برای او کمک کننده است یا خیر و همچنین بعد از جراحی روند پیشرفت او را پایش کرده و اهداف درمانی را تعیین می کنند. فرزند شما برای اینکه یاد بگیرد چگونه صداهای جدید از طریق کاشت حلزون را پردازش کند، به حمایت بی وقفه شما نیاز خواهد داشت. همچنین کودک باید جلسات تنظیمی متعددی با شنوایی شناس خود داشته باشد و به طور منظم در جلسات گفتار درمانی شرکت کند. پیگیری اهداف درمانی تعیین شده در خانه و حمایت از کودک، نقش مهمی در میزان موفقیت کاشت حلزون فرزند شما دارد.

نیاز های خاص
اگر فرزند شما نیاز خاصی دارد و یا موارد پزشکی دیگری هست که احساس می کنید شنوایی شناس در این باره باید بداند، در هنگام تماس برای تعیین وقت جراحی حتما این شرایط را با او در میان بگذارید.

پزشک آنلاین
دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: