محققان دانشگاه هاروارد به بررسی عوامل احتمالی سرطانزا مانند افزایش سن و وزن، مصرف سیگار و تاریخچه ابتلا به سرطان در خانواده زنان داوطلب در آزمایش پرداختند.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>بنابه گفته دانشمندان هاروارد، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزی مصرف میکنند، ۱۱ درصد کاهش مییابد. بروکلی، برگهای کلم بروکسل، هویج و فلفل دلمهای زردرنگ بیشترین تاثیر را روی بدن میگذارند. این محققان برای رسیدن به این نتیجه، بیش از ۱۸۲هزار زن بالای ۳۷ سال را به مدت ۴ سال بررسی کردند.
به گزارش شفا آنلاین:محققان دانشگاه هاروارد به بررسی عوامل احتمالی سرطانزا <Possible carcinogenic potential>مانند افزایش سن و وزن، مصرف سیگار و تاریخچه ابتلا به سرطان در خانواده زنان داوطلب در آزمایش پرداختند. سپس آنها خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که روزی ۵ تا ۵.۵ وعده میوه و سبزی میخوردند را با زنانی که کمتر از ۲.۵ وعده از این خوراکیهای سالم مصرف میکردند، مقایسه کردند. هر وعده میوه و سبزی حدود ۲۲۶ گرم در نظر گرفته شد که ۱۱۳ گرم آن مربوط به سبزیهای برگدار خام و پخته بود و ۱۱۳ گرم دیگر آن به میوههای خرد و یا پختهشده اختصاص داشت. محققان متوجه شدند زنانی که حداقل ۵ وعده در روز میوه و سبزی مصرف میکردند، ۱۱ درصد کمتر از زنان دیگر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند. سبزیجات نارنجی و زرد مانند سبزیجات برگدار چلیپایی، از کلم گرفته تا گل کلم، بیشترین فایده را در این خصوص به بدن میرسانند. این خوراکیهای مفید جلوی رشد تومورهای خطرناک و مرگبار را میگیرند.
محققان توصیه میکنند که زنان- همینطور مردها و کودکان- روزانه حداقل ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف کنند. اما متاسفانه کمتر کسی به این موضوع اهمیت میدهد. در بررسیهای مردم بریتانیا مشخص شده است که از هر سه نفر، یک نفر به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف میکند.
در گذشته محققان تصور میکردند، محتوای فیبر موجود در میوه و سبزیها، بدن را در برابر ابتلا به سرطان محفوظ نگهمیدارد. اما اکنون متوجه شدهاند که بیشتر غذاهای مفید و کارا چندان ارتباطی به فیبر ندارند و در واقع محتوای آنتیاکسیدانی و ریزمغذیهای آن موجب افزایش مقاومت بدن در برابر سرطان میشود.
محققان میگویند این آزمایش انگیزهای برای مصرف بیشتر میوه و سبزی در زنان ایجاد خواهد کرد. دیلیمیل