دانشمندان دریافتهاند سوپ با طعم اومامی موجب بروز تغییراتی در مغز میشود که رفتارهای تغذیهای و انتخاب غذای سالم، بهخصوص در افراد در معرض چاقی، را تحریک میکند.
شفاآنلاین>سلامت>محققان عنوان میکنند اگر قصد دارید مصرف غذاهای سرشار از چربیهای اشباع شده نظیر کره، خامه، پنیر، و گوشت را کاهش دهید، خوردن سوپ قبل از وعده غذایی بسیار تاثیرگذار است. به گزارش شفاآنلاین،دانشمندان دریافتهاند سوپ با طعم اومامی موجب بروز تغییراتی در مغز میشود که رفتارهای تغذیهای و انتخاب غذای سالم، بهخصوص در افراد در معرض چاقی، را تحریک میکند.
اومامی(Umami)، طعم خوشمزگی، یکی از ۵ مزه اصلی محسوب میشود. شیرینی، تلخی، شوری و ترشی انواع مشهور دیگر طعمها را تشکیل میدهند. لغت اومامی در اصل کلمهای ژاپنی به معنای «طعم خوشایند» است.مولفه اصلی طعم اومامی، گلوتامات است. انسانها این طعم را از طریق گیرندههای ویژهای که به گلوتامات حساس هستند درک میکنند.
این ماده به مقدار فراوان در غذاهایی ماند گوشت، ماهی، محصولات لبنی، فرآوردههای تخمیری و همچنین افزودنیهای تحت عنوان مونوسدیم گلوتامات(MSG) وجود دارد. با توجه به تحریک مجزا و ویژه این ماده و وجود گیرندههای ویژه، دانشمندان اثر گلوتامات را تحت عنوان مزهای جداگانه در نظر میگیرند.