کد خبر: ۲۰۱۷۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۱۵ تير ۱۳۹۷ - 2018July 06
پدرم 63 سال سن دارد چندی پیش متوجه توده‌ای در قسمت ران پای خود شد. از آنجایی که این توده دردناک نبود آن را جدی نمی‌گرفت تا اینکه با اصرار زیاد او را نزد پزشک بردم. متأسفانه پزشک احتمال تومور سارکوم را مطرح کرد و برای اطمینان خواست تا بررسی‌های دقیق‌تر انجام شود

شفا آنلاین>سلامت>پدرم 63 سال سن دارد چندی پیش متوجه توده‌ای در قسمت ران پای خود شد. از آنجایی که این توده <The masses>دردناک نبود آن را جدی نمی‌گرفت تا اینکه با اصرار زیاد او را نزد پزشک بردم. متأسفانه پزشک احتمال تومور سارکوم را مطرح کرد و برای اطمینان خواست تا بررسی‌های دقیق‌تر انجام شود. لطفاً مرا راهنمایی کنید که این تومور چیست؟ چرا به وجود می‌آید و چگونه درمان می‌شود؟
سارکوم نوعی تومور سرطانی است که در بافت نرم رشد می‌کند. بافت نرم شامل عضله، چربی، عروق خونی، تاندون‌ها و حتی اعصاب است. گروهی از سارکوم‌ها در سنین جوانی و در دهه‌های اول و دوم زندگی بروز می‌کنند. این دسته از تومورها معمولاً با درد استخوانی همراه هستند و بیشتر در اطراف زانو دیده می‌شوند، اما گروهی دیگر از تومورها که در سنین بالای 50سال نمایان می‌شوند، معمولاً درد ندارند.  سارکوم‌های اولیه‌ای که در سنین بالای 50سال به وجود می‌آیند، بیشتر به‌صورت توده و در اندام تحتانی بخصوص ران بیمار نمایان می‌شوند. این تومورها درد و نشانه خاصی ندارند به همین دلیل معمولاً جدی گرفته نمی‌شوند اما با پیشرفت بیماری و فشار توده روی عضلات و اعصاب، بیمار کم کم با درد مواجه می‌شود.
این بیماری هم مانند سایر سرطان‌ها به دلایل متعددی بروز می‌کند که برخی از آنها شناخته شده است. برای مثال نتایج تحقیقات ثابت کرده در کودکان عوامل ژنتیکی می‌تواند در ابتلا به بیماری مؤثر باشد و در بزرگسالان نیز داشتن سابقه رادیوتراپی قبلی یا عفونت‌های مزمن و طولانی مدت می‌تواند زمینه‌ساز باشد.
برای مثال استفاده از رادیوتراپی در درمان سرطان پستان می‌تواند بعد از گذشت 5 تا 10 سال زمینه‌ساز ابتلا به سارکوم باشد. از آنجایی که تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی بسیار اهمیت دارد توصیه می‌کنم مبتلایان به دردهای استخوانی که به درمان‌های رایج مانند فیزیوتراپی و دارو درمانی پاسخ نمی‌دهند یا گروهی که متوجه توده یا تورم حتی بدون درد در اندام‌های خود می‌شوند حتماً به پزشک مراجعه کنند. در خاتمه باید بگویم برای درمان این تومورها براساس نتیجه پاتولوژی، شیمی درمانی و رادیوتراپی می‌تواند کمک‌کننده باشد اما درمان اصلی جراحی است.ایران

دکتر مسعود میرکاظمی
متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تومورهای استخوانی

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: