اگر افراد در طول ماه رمضان به شیوه تغذیه صحیح دقت کرده و از پرخوری در وعدههای سحر و افطار اجتناب کرده باشند، به احتمال زیاد پس از پایان ماه رمضان وضع خوبی خواهند داشت
شفاآنلاین>سلامت>عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد با اشاره به مشکلات گوارشی برخی افراد بعد از ماه رمضان غذاهای مناسب بعد از ایام روزه داری را شرح داد. به گزارش شفاآنلاین،سید محمد صادق غفوری عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران در خصوص رژیم غذایی سالم اظهار کرد: اگر افراد در طول ماه رمضان به شیوه تغذیه صحیح دقت کرده و از پرخوری در وعدههای سحر و افطار اجتناب کرده باشند، به احتمال زیاد پس از پایان ماه رمضان وضع خوبی خواهند داشت اما پرخوریهای متعدد به همراه رژیم غذایی نادرست پس از اتمام ماه رمضان منجر به تحت تأثیر قرار گرفتن شدید سیستم گوارشی و اختلال در عملکرد هضم و جذب غذا میشود.این عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد تشریح کرد: در اغلب موارد متأسفانه به علت انتخاب شیوههای نادرست غذایی، پس از اتمام ماه رمضان هر سال، بیشتر افراد دچار مشکلات جدی گوارشی از جمله، اسپاسم یا سوء هاضمه و تهوع میشوند که علت همه اینها از مصرف غلط غذاها و انتخاب نابجا در سبد غذایی روزانه بعد از ماه رمضان به ویژه طی یک هفته پس از اتمام این ماه مبارک نشات می گیرد.غفوری با اشاره به اینکه در طول ماه مبارک، سیستم گوارش و کبد فرصتی برای بازسازی، بازتوانی و استراحت داشتهاند، بیان کرد: مصرف یکباره و ناگهانی انواع خوراکیها و غذاهای چرب و پرکالری منجر به ایجاد اختلالی شدید در سیستم گوارش و کبد میشود، به گونهای که فرد را دچار دل دردهای شدید، احساس سنگینی سردل، مشکلات تغذیهای، هضم غذا و تهوع میکند.وی بیان کرد: بهترین رژیم پس از این ماه استفاده از غذاهایی همچون سوپ، آش، نان و پنیر و غذاهای کم حجم در چندین نوبت است، که باید تا چند روز ادامه یابد؛ همچنین مصرف زیاد مایعات و نوشیدنی در طی روز معده را نیز به شدت تحت تأثیر قرار میدهد، زیرا این آب و مایعات در طول یک ماه و به مروز از دست رفته و بهترین راه برگشت و جبران آن، نوشیدن تدریجی آب با دمایی نه چندان خنک است.