متأسفانه رشد دیابت در کشورهای درحال توسعه و کشورهای عقبمانده بیش از کشورهای پیشرفته است
شفاآنلاین>سلامت> بیماری دیابت یکی از مهمترین عوامل ناتوانی و مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه محسوب میشود و این درحالی است که از سالها پیش در کشورهای پیشرفته با کنترل عوامل ایجادکننده این بیماری توانستهاند مانع افزایش تعداد مبتلایان به دیابت شوند.
به گزارش شفاآنلاین، دکتر حسین ادیبی، رئیس مرکز دیابت در این باره میگوید: متأسفانه رشد دیابت در کشورهای درحال توسعه و کشورهای عقبمانده بیش از کشورهای پیشرفته است. وی دلیل این امر را نادیده گرفتن اهمیت کنترل عوامل ایجادکننده بیماری عنوان کرده، میافزاید: سبک زندگی نادرست یعنی همان رژیمهای غذایی پرخطر و سرشار از مواد چرب و شیرین، نداشتن تحرک، اضافه وزن و استعمال سیگار و دخانیات همگی از عوامل ابتلا به بیماری دیابت(Diabetes) هستند که متأسفانه در کشور ما جدی گرفته نمیشوند. دکتر ادیبی خاطرنشان میکند: دیابت نوع یک معمولاً بهدلیل اختلالات ایمونولوژیک و فاکتورهای ارثی اتفاق میافتد اما دیابت نوع دو که تعداد مبتلایان به آن به مراتب بیشتر از مبتلایان به دیابت نوع یک است بیشتر ناشی از سبک زندگی و عوامل محیطی است.
وی تأکید میکند:آمارها(Statistics) نشان میدهد، در حال حاضر در کشور حدود 5میلیون دیابتی داریم، برخی از آمارهای مراکز علمی نیز از ابتلای حدود 10 درصد جمعیت کشور به این بیماری خبر میدهد این درحالی است که پیشبینی شده اگر سبک زندگی همین گونه باشد و تغییری در آن ایجاد نشود تا سال 2030 جمعیت دیابتی کشور دو برابر خواهد شد.