علت جوش، میکروب بی هوازی در پوست به اسم «پرپیونی باکتر» است؛ این میکروب در مکانهایی با حرارت و رطوبت بالا رشد میکند
شفاآنلاین>تغذیه> متخصص طب سنتی با اشاره به تاثیر خوراکیهای رایج ماه رمضان در ایجاد جوش صورت توصیههایی برای کاهش این عارضه پوستی داشت.به گزارش شفاآنلاین، حسن اکبری متخصص طب سنتی(Traditional medicine) در خصوص جوش صورت و راههای درمان آن، اظهار کرد: علت جوش، میکروب بی هوازی در پوست به اسم «پرپیونی باکتر» است؛ این میکروب در مکانهایی با حرارت و رطوبت بالا رشد میکند.این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه میکروب پرپیونی باکتر برای رشد نیاز به اکسیژن ندارد، بیان کرد: این باکتری به دلیل دارا رطوبت خواه بودن در هر نقطهای از بدن رشد کند و در جوانان هم به دلیل اینکه رطوبت بدن بالایی دارند، بیشتر مستعد جوش زدن هستند.اصلی ترین علت جوش زدن افراد چیست؟اکبری با بیان اینکه یکی از اصلی ترین دلایلی که افراد جوش میزنند، سیستم ایمنی نامناسب است، عنوان کرد: افراد اول از همه باید سیستم ایمنی بدن خود را تنظیم کنند همچنین از مواد غذایی استفاده شود که رطوبت بدن و گرمای آن را متعادل نگه دارد.وی با اشاره به اینکه افراد در ماه رمضان بیشتر سراغ مواد غذایی با طبع گرم می روند، مطرح کرد: خرما جز مواد غذایی است که رطوبت و حرارت بدن را افزایش میدهد؛ افراد برای آنکه بتوانند در ماه رمضان خرما مصرف کنند و جوش نزنند باید اول سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.اکبری با تاکید بر اینکه افراد برای جلوگیری از جوش زدن باید مواردی را رعایت کنند تا مجدد دچار این عارضه نشوند، اظهار کرد: افراد در وعدههای غذایی ماه رمضان نباید بیش از اندازه آب بنوشند و برای تامین آب بدن میتوانند شربت عسل مصرف کنند، به این ترتیب که یک قاشق عسل را با یک لیوان آب جوشیده ولرم مخلوط کرده و آن را در زمان سحر یا افطار مصرف کنند.وی مطرح کرد: هر ماده غذایی، بسته به طبع و مزاج خود، وقتی وارد بدن میشود موجب تولید نسبتی از اخلاط چهارگانه در بدن میشود؛ ماست را نباید به تنهایی مصرف کرد و حتما در کنار آن باید از مصلحات استفاده کرد، مانند فلفل سیاه، زنیان، پودر نعنا، پودر گل محمدی، پودر آویشن و پودر کنجد مکملهای ماست هستند و افراد در صورت استفاده از این ماده باید حتما این مواد را با آن مخلوط کنند و بعد از آن مصرف نمایند.این متخصص طب سنتی با بیان اینکه افراد دوغ را نباید بیش از اندازه مصرف کنند، عنوان کرد: زمانی که دوغ زیاد از حد مجاز مصرف میشود، انرژی سلولهای ایمنی کم شده؛ در این صورت باید مانند ماست از مواد مصلح استفاده کرد فلفل سیاه، زنیان، پودر نعنا، پودر گل محمدی، پودر آویشن و پودر کنجد ترکیبی قوی است که افراد باید در کنار لبنیات از آن استفاده کنند.
بستنی زعفرانی فراموش نشود!
اکبری با تاکید بر اینکه در ماه رمضان تمایل به مصرف (Consumption)بستنی افزایش پیدا می کند، گفت: افراد بعد از صرف افطاری علاقه دارند تا از بستنی استفاده کنند، اما اغلب به نوع آن توجه نمیکنند و دچار مشکل میشوند؛ بستنی حتما باید با مصلح آن مصرف شود مانند هل، دارچین و زعفران، باید نوع بستنی به نحوی انتخاب شود که این سه دسته مواد در آن به کار رفته باشد همچنین از مصرف بستنی میوه ای خودداری شود چرا که یکی از عوامل جوش زدن، بستنیهای میوهای با قند بالاست.
وی در خصوص مثلث سلامت، اظهار کرد: افراد باید برای تنظیم سیستم ایمنی خود مواردی را رعایت کنند، این موارد شامل اصلاح تغذیه، مصرف داروهای گیاهی، حجامت و زالو درمانی است که با رعایت تغذیه مناسب و استفاده از داروهای گیاهی سیستم ایمنی بدن تنظیم و بیماریها به حداقل کاهش می یابد.
جوش صورت خود را با حجامت از بین ببرید
این متخصص طب سنتی در خصوص درمان جوش با حجامت و زالو درمانی، اظهار کرد: افرادی که جوش میزنند، باید در سال 9 مرحله حجامت (ماهی یکبار) انجام دهند؛ افرادی که بسیار جوش میزنند در مرحله اول باید زیر چانه خود را حجامت کنند و در مرحله بعدی درمان بین دو کتف هر سه ماه یکبار در 9 مرحله حجامت انجام می شود، با این روش درمانی تعداد جوشها به مرور کم شده و کاملا درمان خواهد شد.
اکبری با اشاره به اینکه افراد برای درمان جای جوش خود میتوانند از محلول سرکه استفاده کنند، عنوان کرد: افراد از محلول سرکاب برای درمان جوش صورت خود استفاده کنند؛ این محلول ترکیبی است از 50 درصد سرکه محلی انگور و 50 درصد آب که برای درمان باید هر شب قبل از خواب این محلول روی صورت مالیده شود.
جایگزینی مناسب برای خرما چیست؟
وی در خصوص مصرف مناسب برای استفاده از خرما اظهار کرد: افراد باید روزی سه تا هفت خرما مصرف کنند؛ اگر افراد به دنبال جایگزینی برای خرما هستند بهتر است کشمش را جایگزین این میوه کنند چراکه هر هفت دانه کشمش معادل یک دانه خرما است.
این متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه افراد باید در طول زندگی خود سیستم ایمنی خود را متعادل نگه دارند، یاد آور شد: افراد باید در طول زندگی خود همیشه به مثلث سلامت اهمیت دهند؛ جوانها میتوانند با نوع تغذیه مناسب و حفظ رطوبت و گرمای بدن از جوش زدن جلوگیری کنند.