کد خبر: ۱۹۵۲۹۴
تاریخ انتشار: ۰۳:۵۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018May 13
گیاهخواری شیوه ای سریع و حتمی برای حل تمام مشکلات جسمانی شما نیست و شما را فورا به شخصی سالم تر تبدیل نمی کند.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>تصمیم برای گیاهخواری یک انتخاب شخصی است و همه ی افراد گیاهخوار به دلایل یکسانی چنین تصمیمی نگرفته اند. برخی از آن ها معتقدند نخوردن گوشت برای محیط زیست بهتر است. تعدادی به دنبال آن هستند تا شخصاً گامی برای جلوگیری از آزار حیوانات بردارند. عده ای دیگر هم گیاهخواری<vegetarianism> را تنها شیوه ای برای داشتن تغذیه ی سالم تر می دانند.

به گزارش شفا آنلاین:گیاهخواری شیوه ای سریع و حتمی برای حل تمام مشکلات جسمانی شما نیست و شما را فورا به شخصی سالم تر تبدیل نمی کند. اغلب مردم به دنبال راه حلی سریع و جوابی ساده هستند، اما این مسأله در مورد تغذیه صدق نمی کند. گیاهی بودن یک محصول یا رژیم غذایی لزوما به معنای سالم بودن آن نیست.



وقتی شروع به گیاهخواری می کنید، همه چیز بستگی به آن دارد که رژیم غذایی شما از چه چیزهایی تشکیل شده باشد. برای مثال، ممکن است به عنوان یک گیاهخوار همیشه و تمام روز از غذاهای سرخ کردنی استفاده کنید و اگرچه ممکن است رژیم غذایی شما گیاهی محسوب شود اما لزوما رژیم سالمی نیست. تصور اینکه گیاهخواری روشی خودکار برای بهبود سلامتی یا تغذیه است، باور اشتباهی است. برای آنکه در رژیم گیاهخواری خود تغدیه ی سالم و مناسبی داشته باشید باید هوشمندانه عمل کنید.

با گام های کوچک شروع کنید

شما هرگز نمی توانید در اولین روزی که شروع به دویدن کرده اید، در یک مسابقه ی ماراتن شرکت کنید. این مسأله در مورد گیاهخوار شدن هم صدق می کند. به جای آنکه یکباره مصرف گوشت و محصولات حیوانی را قطع کنید، این کار را با گام های کوچکی به سمت یک رژیم غذایی گیاهی تر شروع کنید. هر گونه تغییر یک شبه در سبک زندگی که باعث ایجاد دگرگونی بزرگی شود، معمولا ادامه ی آن در دراز مدت ممکن نخواهد بود.

رژیم غذایی خود را با مصرف گوشت کمتر، سبزیجات بیشتر، جایگزین های گوشت و محصولات لبنی گیاهی شروع کنید. بعد از آن اگر موفق شدید خود را به راحتی با این شیوه تطبیق دهید، آن زمان می توانید آگاهانه در مورد مناسب بودن یا نبودن گیاهخواری برای خودتان تصمیم بگیرید. کاهش میزان مصرف گوشت و بعضی از محصولات حیوانی، به جای قطع کامل مصرف آن ها، روش بسیار متعادل تر و واقع بینانه تری است.

مصرف تخم مرغ مضرر نیست

اگر گیاهخوار هستید و تخم مرغ مصرف می کنید یا اگر گیاهخوار نیستید اما شیفته ی تخم مرغ هستید، حتما در مورد مضرات زیاد مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ شنیده اید. اگر این مسأله باعث شده دست از خوردن تخم مرغ بردارید باید بدانید که این عقیده نادرست و منسوخ شده است.

از گذشته اعتقاد بر این بوده است که تخم مرغ به دلیل کلسترول بالا ماده ی غذایی ناسالمی است اما تحقیقات جدید در این خصوص سبب شده کارشناسان توصیه های جدیدی در مورد تخم مرغ داشته باشند.

این تغییرات در علم تغذیه عجیب نیست و به همین دلیل است که رژیم ها و باورهای زودگذر بسیار مختلفی در این حوزه به وجود می آید. در حقیقت، این حوزه به طور پیوسته در حال تحول است و همیشه تحقیقات جدیدی در آن انجام می شود. طبیعی است که با وجود اطلاعات جدید، عقاید و توصیه ها هم تغییر خواهند کرد.

به علاوه، مصرف همیشگی یک ماده غذایی خاص و نتیجه گیری مطلق در مورد آن، هرگز درست نیست. مقوله ی تغذیه به مجموعه ی رژیم غذایی و ویژگی های سبک زندگی شما مربوط می شود، به همین دلیل است که اعتقاد در مورد مضرات زیاد مصرف یک عدد تخم مرغ می تواند با انجام تحقیقات دیگر صحت نداشته باشد.

گیاهخواری رژیم غذایی بسیار محدودی است

اگرچه داشتن یک رژیم غذایی گیاهی می تواند در مجموع برای سلامتی مفید باشد اما ممکن است برای همه ی افراد مناسب نباشد و این مسأله باید به طور فردی بررسی شود. برای مثال، اگر کسی که حساسیت های غذایی زیادی دارد، با گیاهخواری رژیم غذایی خود را محدود تر کند، احتمالا این شیوه برای او مناسب نیست. حتی به لحاظ روانی، فکر محدودیت غذایی در بسیاری از اشخاص اثری منفی دارد.

اگر در گذشته اختلالات غذایی داشتید، گیاهخواری می تواند باعث تجربه ی دوباره ی یک تغذیه ی محدود برای شما شود. لازم است که جنبه ی سلامت روانی مرتبط با تغذیه را هم در نظر داشته باشیم.

مصرف سبزیجات همیشه مفید است


بدیهی است که رژیم گیاهخواری بر مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات تأکید دارد. کاملا درست است که تغییر وضعیت به یک رژیم غذایی گیاهی تر می تواند با مزایایی برای سلامتی همراه باشد. اما این مزایا ناشی از مصرف بیشتر میوه ها، سبزیجات و دانه هایی است که حاوی میزان بالاتری از مواد مغذی اساسی مثل فیبر، چربی، پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

از طرفی دیگر، قطع مصرف محصولات لبنی و گوشت ممکن است برایتان مفید نباشد. ممکن است رژیم غذایی بسیاری از ما دچار کمبود مواد مغذی مهمی مثل ویتامین ب ۱۲ و کلسیم باشد اما این مسأله به ویژه در مورد رژیم های غذایی گیاهی وجود دارد. ویتامین ب ۱۲، ماده ی مغذی ای است که به طور طبیعی در مواد غذایی گیاهی وجود ندارد. برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن هم باید مقدار بسیار زیادی سبزیجات مصرف کنیم و به دنبال جایگزین های بهتری باشیم. گیاهخواری به شیوه ی سالم امری ممکن است؛ آگاهی و برنامه ریزی تنها چیزی است که برای این کار لازم است.

نگاه بازی داشته باشید و دیرباور باشید

اینکه تنها یک تحقیق، مقاله یا یکی از دوستان تان در شبکه ای اجتماعی ادعا می کند گیاهخواری سالم ترین گزینه ی موجود است، لزوما به معنای آن نیست که این شیوه برای شما مناسب است.

اگر تصمیم به گیاهخوار شدن گرفته اید، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. او می تواند به شما کمک کند تا با بررسی رژیم فعلی تان، بدانید چه چیزی در آن را می توانید به جایگزین های گیاهی تغییر دهید و در عین حال تغذیه ی مناسبی داشته باشید.روزیاتو

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: