کد خبر: ۱۹۳۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018May 01
سرطان جزء 6 عامل اصلی سال‌های اصلی از دست رفته عمر به شمار می‌ورد و هر سال از هر 100هزار ایرانی مبتلا به سرطان 143 مورد جدید اضافه می‌شود و به عبارتی 112هزار مورد جدید سرطان داریم
شفاآنلاین>سلامت> سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هر سال 112 هزار مورد جدید سرطان در کشور داریم، گفت: ادعای سونامی سرطان در ایران و شیوع خیلی بالای آن غلط و نادرست است.

به گزارش شفاآنلاین، ایرج حریرچی در ارتباط با آمار سرطان در ایران و جهان اظهار داشت: سرطان جزء 6 عامل اصلی سال‌های اصلی از دست رفته عمر به شمار می‌ورد و هر سال از هر 100هزار ایرانی مبتلا به سرطان 143 مورد جدید اضافه می‌شود و به عبارتی 112هزار مورد جدید سرطان داریم.

وی افزود: میانگین بروز سرطان (Cancer)در میانگین جهانی 182 در 100 هزار بوده که این رقم در ایران 143 در 100 هزار بوده و یعنی کمتر از متوسط جهانی است؛ همچنین متوسط بروز نرخ سرطان در ترکیه 205 در 100 هزار، اروپا 268 در 100 هزار و امریکا 318 در 100هزار است.

سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه ادعای سونامی سرطان در ایران و شیوع خیلی بالای آن غلط و نادرست است گفت: در سال 2015 در دنیا 17میلیون مورد جدید سرطان گزارش شد که 8 میلیون آن منجر به مرگ شد؛ البته در کشورهای مختلف از جمله ایران میزان بروز و شیوع در حال افزایش بوده که از دلایل عمده آن افزایش جمعیت است.

حریرچی بیان داشت: از دیگر دلایل افزایش شیوع این مسأله سن متوسط در کشورها بیشتر شده و به دلایل افزایش تعداد افراد کهنسال و میانسال همچنین بیشتر شدن عوامل خطر (شهرنشینی و سبک زندگی غربی) همچنین افزایش طول عمر افراد مبتلا به سرطان بوده است.

وی با بیان اینکه در سال 95، 369هزار مرگ در کشور گزارش شد که 54 هزار و 800 مورد آن مربوط به سرطان‌ها بود و درواقع 14.9 درصد موارد مرگ و میر را سرطان‌ها تشکیل می‌داد. سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: میزان بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان در 25 سال گذشته افزایش یافته ولی نکته مهم و درخشان طبق گزارش‌های رسمی سازمان بهداشت جهانی، آژانس بین‌المللی سرطان و دانشگاه واشنگتن مرگ و میر ناشی از سرطان از سال 1990 تا سال 2015، 7درصد کاهش یافته است. وی گفت: این مسأله موفقیت‌های نظام سلامت را با همکاری نظام‌های مرتبط نشان می‌دهد و مؤید پیشرفت شاخص‌های بهداشتی(Sanitary) و درمان در کشورها است.

حریرچی درمورد شایع‌ترین سرطان زنان و مردان گفت: در زنان سرطان سینه، روده بزرگ و تیروئید و در مردان معده، پروستات، روده بزرگ و مثانه شایع‌ترین سرطان است. همچنین کشنده‌ترین سرطان‌ها مربوط به سرطان معده، ‌روده، لوسمی، مری، روده بزرگ، ‌مغز و اعصاب مرکزی بوده است.

 پزشکان درخواست تکرار آزمایش نکنند
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه برخی از پزشکان درخواست تکرار یک آزمایش‌، سی‌تی‌اسکن و عکس را به دلیل عدم کیفیت برای بیماران می‌کنند گفت: این مسأله مشکل‌زا بوده و برای بیمه‌ها، بیمار و کل نظام سلامت هزینه مازاد ایجاد می‌کند از طرفی همه مراکز پاراکلینیکی مدعی هستند که کیفیت کارشان خوب است پس پزشکان نیز این مسأله را قبول کنند. حریرچی اضافه کرد: اگر مشکلی در این زمینه باشد بیمار، پزشک و ارائه کننده خدمات باید آن را به سامانه 190 گزارش دهند تا ناظرین آن را رسیدگی و با کمک و آموزش آن را حل کنند.

وی گفت: در حال حاضر 39 هزار و 850 متخصص داریم که 8.5 درصد به این توان تخصصی اضافه می‌شود و در واقع به ازای هر 11 نفر هرسال  یکی هر سال افزوده خواهد شد. حریرچی با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری گفت: امیدواریم با پذیرش این دستیاران مشکل خدمات تخصصی در مناطق محروم کاهش یابد چرا که بیشتر این افراد سهمیه مناطق محروم هستند و هر کدام برای یک شهر مشخص شده‌اند که بعد از فارغ‌التحصیلی خدمت ارائه دهند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: