کد خبر: ۱۹۰۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - 2018April 01
خطرات کاهش میزان سلامتی با مصرف گوشت قرمز و فرآوری‌شده، موضوعی آشنا و بسیارشنیده‌ شده است؛ اما با توجه به مصرف بسیار بالای میزان گوشت در سراسر جهان به نظر می‌رسد تغییری مفید در این زمینه رخ نداده است
شفاآنلاین>سلامت> صرفنظر از وابستگی بیماریهای چون ابتلا به سرطان، آسیب رسیدن به قلب و افزایش سطوح کلسترول و فشار خون بالا، تحقیقی تازه نشان داده است که رژیم غذایی مبتنی بر مصرف گوشت ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی را نیز افزایش دهد.

به گزارش شفاآنلاین،خطرات کاهش میزان سلامتی با مصرف(Consumption) گوشت قرمز و فرآوری‌شده، موضوعی آشنا و بسیارشنیده‌ شده است؛ اما با توجه به مصرف بسیار بالای میزان گوشت در سراسر جهان به نظر می‌رسد تغییری مفید در این زمینه رخ نداده است.

این پژوهش که با جزئیاتی بیشتر در مجله هپاتولوژی منتشر شده، معلوم کرده است که افزایش مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری‌شده، با افزایش احتمال بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD نیز همراه است.

بیماری کبد چرب غیر الکلی، اثری کبدی از عوارض نشانگان متابولیک یا سوخت‌وساز، با التهاب و مقاومت به انسولینی است که محققان اظهار کرده‌اند مصرف‌کنندگان بیشتر گوشت، افرادی کمی جوانتر، عمدتاً مرد، با کالری و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر، خوردوخوراک پرکالری‌تر، و مشخصات سوخت‌وساز بدتری بودند.

پژوهشگران تاکید کرده‌اند در افرادی که مقدار زیادی گوشت پخته به روشهای غیر سالمی چون کبابی و گریل‌شده یا سرخ‌کردنی می‌خورند، سطوح آمینه‌های هتروسیکلیک بالاتر است. این نوع آمینه، ترکیبی است که در گوشت پخته یافت شده و سبب ایجاد مقاومت انسولینی می‌شود.

افزون بر این، محققان(researchers) متذکر شده‌اند برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، عواقبی چون احتمال افزایش ابتلا به سرطان، دیابت نوع ۲، و بیماریهای قلبی مزمن دور از انتظار نیست.

به گفته سرپرست این تحقیق، شیوه زندگی ناسالم بویژه در رژیم غذایی غربی، نداشتن فعالیت بدنی، مصرف زیاد فروکتوز و چربی اشباع نقشی مهم در توسعه و پیشرفت علائم ابتلا به NAFLD دارند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: