به گزارش شفاآنلاین،هر دو نوع دیابت تا حدودی وابسته به نوع مواد غذایی استرکه شخص روزانه مصرف میکند. اگر شما نیز مبتلا به هر یک از این دو نوع دیابت هستید و یا به دلیل عوامل مختلفی، چون ژنتیک، بارداری و ... مستعد ابتلا به آن هستید، برای موفقیت در کنترل و یا جلوگیری از ابتلا به آن در قدم اول لازم است شیوه تغذیهای خود را مطابق با یک رژیم غذایی مناسب و سرشار از مواد مغذی لازم تنظیم کنید. بدین منظور میتوانید خوراکیهای زیر را در رژیم روزانه خود بگنجانید:
انواع آجیل و تخمهها
به طور کلی آجیلها و تخمهها از جمله مواد مغذی و مناسب در پیشگیری از دیابت هستند، زیرا هر یک از انواع آنها حاوی میزان مناسبی از چربیهای مفید غیر اشباع مانند امگا سه هستند و در بین آنها بادام از لحاظ تغذیهای جایگاه ویژهای دارد. این چربیها کنترل قند خون را بهبود میبخشند و، چون کربوهیدرات کمی دارند میزان قند خون را در سطح مناسب و متعادل نگه داشته و مانع از افزایش آن میشوند. فقط به خاطر داشته باشید که در خوردن آنها زیاده روی نکنید و روزانه مقدار مشخصی منطبق بر رژیم کم کالری خود میل کنید.
ماهی کبابی
ماهی یکی از سالمترین پروتئینهای موجود است و به عنوان عاملی مهم و حیاتی باید حتما در رژیم غذایی افراد دیابتیک وجود داشته باشد. ماهی سرشار از امگا سه است و ریسک ابتلا به انواع بیماریها از جمله دیابت را کاهش میدهد. سعی کنید ماهی را سرخ نکنید و آن را به صورت کباب شده میل کنید.
توت فرنگی، تمشک و انواع توتها
این میوهها از مفیدترین میوههای موجود در طبیعت هستند. مصرف آنها برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو، باعث افزایش تولید انسولین شده و برای مبتلایان به دیابت نوع اول، سبب متعادل ماندن سطح قند خون خواهد شد. این میوهها همچنین غنی از آنتی اکسیدان و فیبر هستند.
نخود و انواع لوبیا
انواع لوبیا مانند: لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا سفید و لوبیا چیتی و همچنین نخود سرشار از پروتئین و فیبر هستند که این دو ماده غذایی بخش مهمی از رژیم غذایی یک فرد دیابتیک را تشکیل میدهند. گنجاندن آنها در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت و مصرف منظم آنها به صورت هفتگی میتواند در تنظیم سطح گلوکز خون بسیار کمک کننده باشد. البته ناگفته نماند که به دلیل میزان کربوهیدرات بالایی که دارند نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد.
انواع کلم و به ویژه بروکلی
کلمها علاوه بر کربوهیدرات پایینی که دارند، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش داده و در افراد مبتلا به دیابت نوع یک نیز سطح قند خون را به تعادل میرسانند و همچنین حاوی انواع آنتی اکسیدان و ترکیبات مغذی مفید دیگر برای بدن هستند. بروکلی نیز گیاهی مفید از خانواده کلمها است که دارای ترکیباتی خاص است که باعث کنترل سطح قند خون و مانع از ابتلا و تشدید دیابت میشود. مصرف بروکلی حتی میتواند از قلب در برابر بیماریهای قلبی حمایت کند. مصرف یک وعده بروکلی در روز ویتامین سی بدن را نیز تامین میکند.
ماست کم چرب
ماست کم چرب کربوهیدرات کمی دارد و ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد و علاوه بر این برای سیستم گوارش بسیار عالی است.
چای
چای یک نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان است. بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که نوشیدن چای سبز یا سیاه را بدون افزودن شکر یا شیرین کنندههای صنعتی دیگر، به میزان مناسب به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. ناگفته نماند که میتوانید چای خود را با توت خشک، خرما و یا کشمش، البته به میزان کم، میل کنید.
روغن بزرک (کتان)
روغن بزرک که از دانه گیاه کتان گرفته میشود، دارای سه ترکیب ضد دیابت مفید است: چربیهای مفید غیراشباع، فیبر و پروتئین. مصرف دانه کتان به تنهایی ممکن است طعم خوبی نداشته باشد، اما با افزودن آن به سالاد و یا انواع سوپ میتوانید از خواص بی نظیرش بهرهمند شوید.
سیب
سیب میوه خوش عطر و طعمی است که مصرف آن به عنوان یک خوراکی ضد دیابت اثرات مفید بسیاری دارد. مصرف سیب ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و کلسترول بالا را کاهش داده و سطح گلوکز خون را متعادل نگه میدارد.
سیر
مطالعات نشان میدهد که سیر میتواند کلسترول، فشارخون، قندخون و ریسک ابتلا به دیابت و سرطان را پایین آورد.
اسفناج
اسفناج از جمله سبزیجات برگ سبزی است که بسیار برای سلامت بدن مفید است، اما برای افراد مبتلا به دیابت مزایای بیشتری دارد. به طور کلی این دسته از سبزیجات از جمله بهترین مواد غذایی هستند که مصرف آنها همواره به افراد دیابتیک توصیه میشود.
شکلات تلخ
افراد دیابتیک میتوانند شکلات تلخ را به مقدار مناسب مصرف کنند. هرچه شکلات با درصد بیشتری تلخ باشد، شکر آن کمتر است. شکلات تلخ نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان است بلکه ثابت شده که میتواند مقاومت انسولینی بدن را نیز کاهش دهد و نیز قادر است به طور طبیعی اشتها را کم کرده دریافت کالری بدن را کاهش دهد.
مارچوبه
مارچوبه از گیاهان پرخاصیت و مفید است و به تنهایی میتواند ریسک ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله دیابت نوع دو را کاهش دهد. مصرف مارچوبه همچنین میتواند تولید انسولین را در بدن افزایش دهد.
دارچین
از بهترین خواص دارچین این است که به عنوان یک چاشنی طعم دهنده و طراوت بخش جانشین خوبی برای شکر است و نیز باعث کاهش اشتها میشود. علاوه بر این میتواند سطح قند خون را پایین آورده و از ابتلا به دیابت جلوگیری کند. دارچین را میتوانید با چای دم کرده و میل کنید.
روغن زیتون