کد خبر: ۱۸۷۳۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲:۵۹ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 06
امروزه،تکنیک‌­های کمکی تولیدمثل، فرآیند بارور شدن تخمک‌های انسانی و رشد جنین در آزمایشگاه را فراهم کرده‌اند. ب
شفا آنلاین>سلامت>   نتایج یک پژوهش خارجی که نشریه انگلیسی‌زبان جهاد دانشگاهی، JRI به انتشار نتایج آن پرداخته، نقش مهم سیستم‌های TLS یا سیستم‌های مرور زمان را در تشخیص برخی ناهنجاری‌های مرتبط با باروری مصنوعی نشان می‌دهد.

به گزارش شفا آنلاین:امروزه،تکنیک‌­های کمکی تولیدمثل، فرآیند بارور شدن تخمک‌های انسانی و رشد جنین در آزمایشگاه را فراهم کرده‌اند. ب
رای این کار، در آزمایشگاه­‌های تخصصی، سلول‌های جنسی یا همان «گامت­‌های مردان و زنان» به‌صورت منظم مورد استفاده قرار می‌گیرند و محصول آمیختگی بی‌واسطه‌ی آن‌ها، پس از طی مراحل تکنیکی مختلف، توده سلولی نهایی است که می‌تواند به رحم منتقل شود. در این خصوص، تشخیص عوامل مختلفی که ممکن است بر باروری منظم افراد مراجع اثر گذاشته و یا موجب ناهنجاری‌های رشدی شود، از همان مراحل کشت اولیه سلول‌ها در آزمایشگاه، دارای اهمیت بسیار بالایی است.

    امروزه، تکنیک‌­های کمکی تولیدمثل، فرآیند بارور شدن تخمک‌های انسانی و رشد جنین در آزمایشگاه را فراهم کرده‌اند. برای این کار، در آزمایشگاه­‌های تخصصی، سلول‌های جنسی یا همان «گامت­‌های مردان و زنان» به‌صورت منظم مورد استفاده قرار می‌گیرند و محصول آمیختگی بی‌واسطه‌ی آن‌ها، پس از طی مراحل تکنیکی مختلف، توده سلولی نهایی است که می‌تواند به رحم منتقل شود.

به‌تازگی سیستم‌های مرور زمان یا اصطلاحاً TLS به‌عنوان ابزاری ایده‌­آل برای نظارت مستمر و بدون برهم زدن شرایط کشت مورد استفاده قرار گرفته‌­اند و مزیت بزرگی نسبت به ارزیابی‌های متداول شکل‌گیری و فرآیند تفکیک هسته‌ای سلول‌ها در یک زمان معین دارند. ولی در این روش، تمرکز پارامترهای مربوط به تصاویر تغییرات ظاهری توده سلولی که توسط سیستم TLS به دست می‌آید، عمدتاً بر روی رشد جنین است و نه روشی برای انتخاب «بهترین جنین» و درنتیجه بهبود نرخ و وضعیت لانه گزینی تخمک.

اما در پژوهشی که توسط محققی آلمانی انجام‌شده و نشریه Journal of reproduction & infertility پژوهشگاه رویان، به انتشار نتایج آن پرداخته، ساختار کروموزومی سلول تخم و جنین‌های تولیدشده از آن در حالت کشت موردبررسی قرار گرفته‌اند و این موضوع که آیا TLS می‌تواند نقش مهمی در تشخیص زودهنگام عوارض ناهنجار داشته باشد یا خیر، به‌صورت علمی ارزیابی شده است.

دکتر برند روزنبوش، از دانشگاه اولم کشور آلمان در این رابطه و براساس نتایج می‌گوید: «اختلالات مختلفی در مرحله پیش‌هسته‌ای سلول تخم وجود دارند که بر ساختار کروموزومی جنین تأثیر می‌گذارند. برخی از عوارض جانبی را می­‌توان با شمارش تعداد سلول‌هایی به نام PN شناسایی کرد و برای این کار، سیستم TLS  بسیار مفید خواهد بود».

به گفته این پژوهشگر، سیستم  TLSمی‌تواند درک ما را از این فرایندهای پویای اولیه تشکیل جنین بهبود بخشد و مشاهده مداوم تخمک‌های لقاح یافته و رشد جنین‌ها می‌تواند ما را در حل برخی از مشکلات حل‌نشده‌ مربوط به این دوره یاری دهد.

روزنبوش می‌افزاید: «این‌گونه نظارت، در دوره زمانی مورد اشاره کمک می‌کند تا ناهنجاری‌ها و مواردی ازقبیل ظهور دیرهنگام PN های اضافی و همچنین پدیده تبدیل سه PN به دو تا، آشکار شوند و حتی بتوان به ارزیابی فراوانی تشکیل سلول‌ها پیش از زایمان پرداخت».

بااین‌حال، محقق دانشگاه اولم اعتقاد دارد، موانع و محدودیت‌های احتمالی TLS نیز در این خصوص باید در نظر گرفته شوند. برای مثال ناهنجاری‌های موجود تخمک می‌توانند در لقاح آزمایشگاهی، دیده نشوند. همچنین موقعیت تخمک در دیواره، نوع میکروسکوپ و دستگاه تصویربرداری درکنار نرم‌افزار مورداستفاده، متغیرهایی هستند که ممکن است محاسبه یک پارامتر دلخواه پژوهشگر را محدود کنند.

علاوه بر این، نمی‌توان انتظار داشت که هر آزمایشگاهی حداقل در آینده نزدیک، سیستم‌­های مرور زمان یا TLS را در اختیار داشته باشد و کسانی که از آن استفاده می‌کنند باید تمایل به صرف وقت برای موضوعات علمی و تمایل به انتقال اطلاعات خود را داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: