زبان یکی از قویترین ماهیچههای بدن است که حرکات آن به جهات مختلف است.
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به بیماری فلج زبان گفت: این بیماری در مواردی باعث اختلال تکلمی بیمار میشود و در مواردی نیز به تکلم فرد آسیب نمیزند.
به گزارش شفا آنلاین:دکتر ابراهیم رزمپا درباره فلج زبان <Paralysis of language>گفت: زبان یکی از قویترین ماهیچههای بدن است که حرکات آن به جهات مختلف است.وی ادامه داد: اگر مخاط زبان حالت طبیعی داشته و حرکات آن نرمال باشد و به وظایف خود که چشایی و ترشح بزاق برای نرم شدن و آماده هضم شدن غذا است عمل کند آن زبان سالم است.
این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه در مغز ۱۲ زوج عصب مهم داریم که زوج دوازدهم مربوط به عصب هایپوگلوس یا عصب زیرزبانی است، بیان کرد: این عصب حرکات زبان را کنترل میکند و اگر به هر علت این عصب فلج شود حرکات زبان را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با تاکید براینکه فلج زبان بسیار مهم بوده و باید پیگیری شود، خاطرنشان کرد: همانطور که گفتیم عصب زبانی به صورت زوج بوده و یکی برای حرکت به سمت راست و دیگری برای حرکت به سمت چپ زبان است، اگر یکیاز عصبهای زبان فلج شود زبان تنها به سمتی که فلج شده است حرکت میکند اما منجر به اختلال تکلمی نمیشود اما اگر زوج ۱۲ هر دو فلج شود زبان دیگر قادر به حرکت نبود و باعث اختلال در تکلم میشود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه فلج زبان ۲ علت دارد یکی فلج عصب زیرزبانی و دیگری از کار افتادن عضلات زبان ، عنوان کرد: تومورهایی که در قاعده جمجمه ایجاد شوند، ضایعات مغزی مانند سکته مغزی و ضربات مغزی، برخی بیماریهای خودایمنی و برخی بیماریهایی عصبی بر عصب زبانی تاثیر گذاشته و باعث فلج زبان میشوند.
وی اضافه کرد: از کار افتادن ماهیچه زبان نیز علل مختلفی دارد که سرطان زبان یکی از مهمترین آنها بوده و میتواند در زبان نفوذ کرده و باعث سفتی و بیحرکتی زبان و در نتیجه اختلال تکلم شود.
رزمپا با تاکید بر اینکه برای درمان فلج زبان باید ابتدا علت آن را مورد بررسی قرار داد و در صورت قابل درمان بودن نسبت به درمان آن اقدام کرد، گفت: اختلال حرکتی زبان در مواقعی قابل درمان است، به عنوان مثال افرادی که مبتلا به کمخونی گذرا هستند اگر به موقع اقدام به درمان کنند، حرکت زبانشان قابل بازگشت است، اما افرادی که در اثر سکته مغزی دچار فلج زبان شدهاند یا تومور زبانی به نسج زبانی آنها نفوذ کرده وباعث فلج زبان شده است،قابل درمان نیستند.
وی بیان کرد: گاهی به دلیل ابتلا به سرطان زبان دو سوم زبان فرد برداشته میشود اما اگر زبان بتواند همچنان در دهان حرکت کند منجر به اختلال تکلمی نمیشود اما اگر حرکت زبان مختل باشد حتی اگر همه این ماهیچه در بدن وجود داشته باشد بازهم فرد مبتلا به اختلال تکلمی میشود.طبنا
خلاصه بنوسم گوشش به درستی میشنود اما حرف زده نمی تواند زبانش همراه با فک اش به درستی حرکت نمیکند خیلی تداوی کردیم اما بی اثر بود