مصرف نوشیدنیهای اسیدی مانند انواع چای میوهای و یا آب طعم دار میتواند باعث ساییدگی دندان شده و به مینای دندان آسیب بزند، خوراکیهایی هم مانند چیپس سرکهای همین آسیب را وارد میکنند
شفا آنلاین:محققان انگلیسی در پی یک تحقیق دریافتند که مصرف نوشیدنیهای اسیدی <Acid drinks>مانند انواع چای میوهای و یا آب طعم دار میتواند باعث ساییدگی دندان شده و به مینای دندان آسیب بزند، خوراکیهایی هم مانند چیپس سرکهای همین آسیب را وارد میکنند.
به گزارش شفا آنلاین:محققان کالج کینگ لندن گفتند که مصرف این قبیل نوشیدنیها در فاصله میان وعدههای غذایی و مزمزه کردن آنها برای مدت طولانی خطر ساییدگی دندان بر اثر اسید نوشیدنی را افزایش میدهد.محققان در این تحقیق رژیمهای غذایی 300 فرد مبتلا به ساییدگی شدید روکش دندان را مورد بررسی قرار دادند. این مطالعه نشان داد که مصرف نوشابههای رژیمی و یا چای میوه در فاصله میان وعدههای غذایی خطر فاسد شدن دندان را 11 برابر افزایش میدهد. چیپسهای سرکه و نمکی نیز از جمله خوراکیهایی هستند که حاوی سطوح بالای اسید هستند و میتوانند باعث از بین رفتن مینای دندان شوند.
دندانپزشکان هشدار میدهد که نوشیدن نوشابههای اسیدی مانند چای میوه و یا فشردن لیمو در آب در فاصله میان وعدههای غذایی یکی از مخربترین اثرات را بر مینای دندان دارد. چنین عاداتی احتمال پوسیدگی زیاد یا جزیی دندان را 11 برابر افزایش میدهد اما اگر چنین نوشابههایی با غذا مصرف شوند، این آسیب تقریباً نصف میشود.
همچنین این تحقیق نشان داد که این مشکل با مصرف تنقلات بیشتر افزایش مییابد. به گفته محققان، نوشیدنیهایی مانند آب میوه، شربت، چای میوه، نوشیدنی رژیمی، نوشابه قندی و آب طعم دار همگی اسیدی هستند و میتوانند باعث ساییدگی دندان و فاسد شدن آن شوند.
آنها افزودند: نوشیدن مداوم و یا نگاه داشتن این نوشیدنیها در دهان قبل از قورت دادن آنها خطر فاسد شدن دندان را افزایش میدهد.سپید
HealthDay