محققان هشدار میدهند افزایش پرسرعت مصرف غذاهای فوق فرآوری شده آغازگر افزایش موج سرطان در دهههای آتی خواهد بود.
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>خطرات مصرف غذاهای فرآوری شده هر روز عنوان میشود. اما متاسفانه حقیقتی که تغییر نمیکند این است که مصرف این نوع غذاها همچنان در سراسر جهان رو به افزایش است.
به گزارش شفا آنلاین:محققان هشدار میدهند افزایش پرسرعت مصرف غذاهای فوق فرآوری شده<Over-processed foods> آغازگر افزایش موج سرطان در دهههای آتی خواهد بود. مواد خوراکی فوق فرآوری شده شامل کالاها و اسنکهای بسته بندی شده، نوشابههای گازدار، غلات شیرین، غذاهای آماده و محصولات گوشتی فرآوری شده هستند که عمدتاً حاوی مقادیر بالا قند، چربی و نمک و فاقد ویتامین و فیبر هستند.
برآوردها نشان میدهد این موع مواد خوراکی بالغ بر ۵۰ درصد کل مصرف انرژی روزانه را در چندین کشور پیشرفته شامل میشوند.
تیمی از محققان برزیلی و فرانسوی رابطه احتمالی بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و ریسک کلی سرطان و همچنین سرطانهای سینه، پروستات و روده (کلورکتال) را بررسی کردند.
این دادهها مبتنی بر ۱۰۴,۹۸۰ فرد بزرگسال سالم فرانسوی (۲۲ درصد مرد و ۷۸ درصد زن) با میانگین سنی ۴۳ سال بودند. این شرکت کنندگان به پرسشنامههای آنلاین که برای برآورد مصرف ۳۳۰۰ نوع غذای متفاوت طراحی شده بود پاسخ دادند.
بررسی این پاسخها و گزارشات پزشکی این افراد در طول مدت ۵ سال نشان داد ۱۰ درصد افزایش در نسبت وجود مواد خوراکی فرآوری شده در رژیم غذایی با افزایش ۱۲ درصدی ریسک کلی سرطان و ۱۱ درصد افزایش ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. در این مورد هیچ رابطه قابل توجهی در مورد سرطانهای پروستات و کلورکتال یافت نشد.سپید
Healthday