یک رژیمغذایی سالم از ارکان اصلی حفظ سلامت بدن انسان محسوب میشود. در این میان برخی موادغذایی فواید بسیاری دارند که آنها را از گزینههای دیگر متمایز میسازند و از آن جمله میتوان به مغزهای خوراکی اشاره کرد
شفاآنلاین>تغذیه> تمام مغزهای خوراکی منابعی عالی برای چربیهای سالم و پروتئین محسوب میشوند، اما برخی از آنها دارای موادمغذی بیشتری هستند.به گزارش شفاآنلاین، یک رژیمغذایی سالم از ارکان اصلی حفظ سلامت بدن انسان محسوب میشود. در این میان برخی موادغذایی فواید بسیاری دارند که آنها را از گزینههای دیگر متمایز میسازند و از آن جمله میتوان به مغزهای خوراکی اشاره کرد.تمام مغزهای خوراکی منابعی عالی برای چربیهای سالم و پروتئین محسوب میشوند، اما برخی از آنها دارای موادمغذی بیشتری هستند که میتوانند در کاهش وزن، کاهش کلسترول، و حتی کمک به پیشگیری(prevention) از بیماری دیابت و بیماری قلبی موثرتر عمل کنند. در ادامه با برترین مغزهای خوراکی بیشتر آشنا میشوید.بادام هندیدلایل بسیاری برای اینکه مغزهای خوراکی را مصرف کنید، وجود دارند، اما برخی دارای فواید سلامت بیشتر نسبت به نمونههای دیگر هستند. بادام هندی یکی از محبوبترین مغزهای خوراکی و میان وعدههاست و به همان اندازه که خوشمزه است، مفید نیز محسوب میشود.بادام هندی حاوی فیتاتها با خواص ضدالتهابی و همچنین موادمعدنی اساسی فسفر، منیزیم، مس، و منگنز است. پژوهش جدید نشان داده است که مردان و زنان با سطوح افزایش یافته متوسط کلسترول بد (LDL) که روزانه بین 16 تا 36 بادام هندی مصرف میکردند، کاهش در سطوح کلسترول کل و کلسترول بد را پس از یک ماه مصرف این مادهغذایی تجربه کردند.بادامنتایج پژوهشی که در نشریه Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف بادام میتواند به کاهشوزن بدن، چربی شکمی، و فشارخون در افراد چاق (Obese)کمک کند. شرکتکنندگان در این پژوهش به مدت 12 هفته 15درصد از کالری دریافتی خود را از طریق مصرف بادام تامین کرده بودند.بادام میتواند به تقویتحافظه نیز کمک کند. نتایج مطالعهای که در سال 2016 انجام شد، کنترل بهتر گلوکز، بهبود سطوحتری گلیسیرید و کلسترول و کاهش اندازه دور کمر در بزرگسالان مبتلا به دیابت را تنها طی سه هفته پس از آغاز مصرف بادام نشان داد.بادام منبعی فوقالعاده برای ویتامین E، کلسیم، منیزیم، و فولات است. بادام یکی از میان وعدههای محبوب است و همچنین در قالب کره بادام، شیر بادام، و آرد بادام نیز مصرف میشود.گردوگفته میشود گردو قدیمیترین مادهغذایی درختی شناخته شده در جهان است که قدمت آن به 10هزار سال پیش باز میگردد. گردو تنها مغزخوراکی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 است، که با فواید ضدالتهابی پیوند خورده است و این مادهغذایی را در میان برترین گزینهها برای مبارزه با التهاب قرار میدهد.بهطور ویژه، گردو سرشار از اسید آلفالینولئیک است، که این اسید چرب امگا-3 با بهبود سلامت استخوان و پیشگیری از بیماری قلبیوعروقی و دیابت پیوند خورده است.نتایج یک مطالعه که در نشریه American Heart Association منتشر شد، نشان داد که دنبالکردن یک رژیمغذایی سرشار از گردو بهمدت یک سال به بهبود سطوح کلسترول کل و کلسترول بد در زنان چاق منتج شده است. گردو ممکن است فواید قلبی بیشتری نیز داشته باشد. مطالعهای که در نشریه Nutritional Biochemistry منتشر شد، نشان داد، زنانی که روزانه حدود دو اونس (56.6 گرم) گردو مصرف کرده بودند، بهبود عملکرد رگهای خونی کوچک را تجربه کردهاند.پستهپسته فواید سلامت مختلفی را ارائه میکند، که بهطور ویژه افرادی مانند بیماران مبتلا به دیابت و همچنین آنهایی که قصد کاهش وزن دارند از آنها سود میبرند.نتایج یک مطالعه که در نشریه Metabolism منتشر شد، نشان داد، بزرگسالان مبتلا به دیابت که هر روز و بهمدت یک ماه پسته مصرف کرده بودند، بهبود چشمگیر در سطوح کلسترول وتری گلیسیرید را تجربه کردند. نتایج مطالعهای دیگر نیز نشان داد که مصرف پسته بهمدت چهار ماه به بهبود کنترل قندخون در بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت منتج شده است.پسته حاوی رزوراترول، آنتیاکسیدانی مرتبط با سطوح بهتر گلوکز در دیابت، است. مصرف پسته میتواند به بهبود مقاومت به انسولین و نشانگرهای التهابی کمک کند. فواید ضدالتهابی پسته ممکن است از مواد شیمیایی گیاهی مانند فنولها، پروانتوسیانیدینها و فلاونوئیدها ناشی شود. همچنین، مصرف پسته میتواند به بهبود اندازه دورکمر و قندخون ناشتا منتج شود. افزون بر این، پسته سرشار از پتاسیم است.