کد خبر: ۱۸۴۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۵ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 06
آنتی اکسیدانها شامل یک سری مواد مغذی از جمله ویتامین ها و املاح معدنی در مواد غذائی هستند.

شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>مواد حاوی آنتی اکسیدان بالا یا آنچه که در ارتباط با آنتی اکسیدانها باید دانست :

به گزارش شفا آنلاین:امروزه مصرف زیاده از حد غذاهای آماده، تنقلات پرکالری و فاقد مواد مغذی از یکسو، و عدم مصرف میوه و سبزیجات تازه به مقدار کافی از سوئی دیگر، شرایطی در جامعه حاکم کرده که بیماریهائی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، سکته مغزی، آلزایمر، آرتریت روماتوئید (دردهای مفصلی)، دیابت نوع 2 و کاتاراکت (آب مروارید) روز به روز افزونتر میشود، که مواد آنتی اکسیدانی در پیشگیری از این بیماریها نقش به سزائی دارند.

پس بد نیست بدانیم چه میوه ها و موادی خواص آنتی اکسیدانی دارند و چه موادی باعث افزایش ترشح هورمون ملاتونین در بدن میشوند تا با مصرف آنها در بهبود و پیشگیری از بیماریهای ذکر شده بالا قدمی برداشته باشیم.آنتی اکسیدانها شامل یک سری مواد مغذی از جمله ویتامین ها و املاح معدنی در مواد غذائی هستند.

آنتی اکسیدانهای اصلی در مواد غذایی شامل بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) که در میوهجات تازه و نارنجی رنگ، ویتامین C که در میوهها به خصوص انواع مرکبات، ویتامین E که در روغنهای گیاهی (مانند روغن زیتون، کانولا) و انواع مغزدانهها (مانند گردو و بادام) و مواد معدنی مانند روی و سلنیوم که در مواد غذائی چون گوشت سفید (مرغ و ماهی و انواع غذاهای دریائی) و مغزدانهها یافت میشود.

همه این آنتی اکسیدانها باعث تخریب رادیکالهای آزاد میشوند و از تخریب دیواره عروق جلوگیری میکنند.هر چند که همه مواد غذایی ذکر شده در بالا، دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند ولی در بعضی از آنها میزان درصد ترکیبات آنتی اکسیدانی بیشتر از بقیه است که میتوان به میوههائی چون انار، آلبالو، انگور قرمز، توت قرمز، آب پرتقال و سبزیجاتی چون گوجهفرنگی، پیاز، کرفس، سیر، کلم بروکلی و مواد غذائی چون انواع ماهی و میگو و نوشیدنیهائی چون چای سبز اشاره نمود.

خاصیت آنتی اکسیدانی میوه انار و همچنین خواص ضد توموری پوست آن از جمله فواید این میوه میباشد که خاصیت آنتی اکسیدانی پوست و قسمتهای سفید داخل این میوه زیاد میباشد. پس در تهیه نوشیدنیها و دسرهای حاوی انار سعی کنید قسمتهای سفید آن را هم مصرف نمائید.

از جمله هورمونهائی که در بدن نقش آنتی اکسیدانی دارد میتوان به هورمون ملاتونین اشاره نمود. هورمون ملاتونین از چشم سوم یا غده صنوبری در مغز ترشح میشود که به تنظیم خواب و بیداری اشخاص کمک میکند؛ این هورمون به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و جمع کننده رادیکالهای آزاد، دارای نقش حفاظتی برای سلولهای عصبی (نورونها) است و تا حدودی وجود این هورمون میتواند در بهبود ضایعات عصبی و پیشگیری از ایجاد آنها مؤثر باشد.

با مصرف میوههائی چون آلبالو، گیلاس و انگور قرمز میزان هورمون ملاتونین در بدن افزایش مییابد که قدرت آنتی اکسیدانی هورمون ملاتونین بیشتر از قدرت آنتی اکسیدانی ویتامین های C، E، و A است. چون این هورمون هم در فاز آبی و هم در فاز چربی محلول میباشد در صورتیکه ویتامین های EوA محلول در چربی و ویتامین C محلول در آب است، پس افزایش و تولید ملاتونین بیشتر در بدن باعث افزایش میزان آنتی اکسیدان در بدن و کاهش ریسک ابتلاء به بیماریها میشود.

پس با توجه به مطالب ذکر شده فوق، به توصیههای زیر عمل نمائید تا با رعایت این موارد، مواد آنتی اکسیدانی بیشتری را به بدن برسانید و از بروز بیماریهای مهلکی چون سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی و ... بیشتر در امان باشید.

- خود را به استفاده بیشتر از روغن زیتون و سیر در تهیه غذاها عادت دهید
- روزانه همراه غذا یک عدد پیاز خام میل نمائید
- روزانه حتماً میوهجات و سبزیجات تازه مصرف نمائید
- کودکان خود را بجای استفاده ازتنقلات فاقد مواد مغذی ( چیپس ، پفک و ... ) به استفاده از انواع مغز دانه ها ( گردو ، بادام و ... ) و میوه جات تازه عادت دهید
- تا حد امکان کمتر غذاهای آماده مصرف کنید
- به غذاهایتان سویا نیز اضافه نمائید
- و در نهایت اینکه تا حد امکان غذاهائی که حاوی آنتی اکسیدان بیشتری هستند ، بیشتر مصرف نمائید

پزشک آنلاین

دکتر حمید کوچه باغی [ پزشک عمومی ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: