کد خبر: ۱۸۳۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۳:۳۰ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 01
این نوع حساسیت در برخی از افراد به طور ذاتی وجود دارد و از بدو تولد زمینه حساسیت در این ببماران وجود داشته است اما ممکن است با تاخیر و در سنین بالاتر علائم آن بروز کند، به این دلیل که تا مدت‌ها سیستم دفاعی بدن در مقابل این فلز بی‌تفاوت و بی‌واکنش بوده است اما از یک لحظه و زمان به خصوصی که حساسیت و آلرژی کامل شد علائم حساسیتی به شکل قرمزی و جوش‌های ظریف خارش‌دار در محل تماس پوست با بدلیجات بروز کند.

شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>یک متخصص پوست و مو گفت:وجود فلز نیکل در اشیا،‌ بدلیجات و خوراکی‌ها باعث ایجاد اگزمای پوستی در افراد مستعد این بیماری می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین:دکترسید مسعود داوودی  درباره بیماری اگزمای تماسی آلرژیک<Allergic contact eczema> به نیکل یا حساسیت به بدلیجات گفت: حساسیت به بدلیجات عمدتا مربوط می‌شود به فلز نیکل که امروزه در بسیاری از وسایل مورد استفاده ما در زندگی روزمره یافت می‌شود.


وی ادامه داد: این نوع حساسیت در برخی از افراد به طور ذاتی وجود دارد و از بدو تولد زمینه حساسیت در این ببماران وجود داشته است اما ممکن است با تاخیر و در سنین بالاتر علائم آن بروز کند، به این دلیل که تا مدت‌ها سیستم دفاعی بدن در مقابل این فلز بی‌تفاوت و بی‌واکنش بوده است اما از یک لحظه و زمان به خصوصی که حساسیت و آلرژی کامل شد علائم حساسیتی به شکل قرمزی و جوش‌های ظریف خارش‌دار در محل تماس پوست با بدلیجات بروز کند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه به غیر از بدلیجات ممکن است این حساسیت در محل تماس اشیا فلزی با پوست مثل دکمه فلزی لباس، زیپ لباس، ساعت و در کارگران و کارمندان در وسایل فلزی که در دست می‌گیرند، بروز کند، لذا تنها راه درمان این بیماری جلوگیری از تماس مستقیم پوست با اشیا فلزی و بدلیجات دارای نیکل است.

وی با تاکید براینکه مهم‌ترین عامل موثر در حساسیت به بدل فلز نیکل است که در برخی افر اد مستعد می‌تواند سبب واکنش آلرژیک شود، خاطرنشان کرد: اگر افراد حساس به نیکل به‌طور اتفاقی از مواد خوراکی‌ای استفاده کنند که درآن میزان نیکل زیاد باشد، ممکن است با خوردن آن علائم اگزمایی ایجاد و یا تشدید شود.

این استاد دانشگاه ماهی و شکلات را مهم‌ترین مواد خوراکی حاوی نیکل دانست و اضافه کرد: پخت و پز غذا در قابلمه‌های استیل و تفلون می‌تواند باعث ورود نیکل به غذا شود همچنین گاهی میوه و سیبزیجات هم ممکن است به فلزات سنگین از جمله نیکل آلوده بوده و باعث ایجاد آلرژی درافراد مستعد شود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر بدلیجات و بسیاری از وسائل اطراف ما حاوی نیکل هستند،‌ تصریح کرد: افراد حساس به بدل بهتر است از تیتانیوم،‌ طلا و نقره استفاده کنند هرچند که طلا و نقره نیز ممکن است در قالب ناخالصی دارای نیکل بوده و ایجاد حساسیت کنند. همچنین هرقدر کیفیت بدلیجات بهتر و قیمت آنها بالاتر باشد کمتر نیکل داشته و باعث ایجاد حساسیت می‌شوند.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: