کد خبر: ۱۸۳۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - 2018January 29
یکی از اقشاری که در این چند سال مورد کم‌مهری مسئولان قرار گرفته‌اند، کارکنان آزمایشگاه‌های حوزه سلامت هستند
شفاآنلاین>سلامت> یکی از اقشاری که در این چند سال مورد کم‌مهری مسئولان قرار گرفته‌اند، کارکنان آزمایشگاه‌های حوزه سلامت هستند. تصویب قانون «ارتقای بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت» در دولت گذشته و اجرای آن اگرچه موجب احقاق حقوق پرستاری و زیرمجموعه آن شامل بهیاران، کارکنان اتاق عمل، هوشبری و همچنین مامایی شده اما سبب تضییع حقوق سایر کارکنان حوزه سلامت ازجمله کارکنان آزمایشگاه شده است که از این قانون کنار گذاشته شدند، گویی علوم آزمایشگاهی فرزند ناتنی وزارت بهداشت بوده است.

به گزارش شفاآنلاین، اجرای این قانون از طرفی به علت مستثنی شدن کارکنان آزمایشگاه(Laboratory) از مجموعه مشاغلی که مشمول قانون فوق می‌شود سبب نابرابری شده و از طرفی به علت افزایش ساعت کاری از 36 ساعت به 44 ساعت در هفته به استناد قانون خدمات مدیریت کشوری که همزمان با قانون ارتقای بهره‌وری به اجرا درآمد و این‌بار شامل تمامی کارکنان اعم از پرستار و غیرپرستار می‌شد مورد تبعیض واقع شدند که البته درمورد مشمولان قانون ارتقا، قسمت قابل توجه این افزایش ساعت کاری به استناد یکی از بندهای این قانون به نسبت سابقه کار کاهش می‌یابد. همچنین برقراری ضریب 2/1 و 5/1 در شیفت‌های عصر، شب و تعطیلات برای مشمولان این قانون سبب می‌شود که ساعات موظفی بین کارکنان مشمول و غیرمشمول این قانون اختلاف ایجاد گردد.‌

برای ملموس‌تر کردن موضوع، مثلا ساعات کار پرسنل آزمایشگاه 10 شیفت عصر و 10 شیفت شب درماه است، حال آنکه ساعات کاری مشمولان این قانون تقریبا فقط با 8 شیفت شب کامل می‌شود و نیاز به حضور در شیفت دیگری ندارند. البته هنوز این پایان ماجرا نیست، با اجرای بند مربوط به تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که برای کارکنان مامایی هم‌اکنون هم اجرا می‌‌شود این تبعیض عیان‌تر از قبل به نمایش گذاشته می‌شود.

آیا ذکر همین موارد این سوال را در ذهن هر خواننده بی‌طرفی پدید نمی‌آورد که با کدام منطق، کارکنان یک سیستم درمانی که هر رو‌ز و هر شب پا‌به‌پای هم‌ به دردمندان جامعه خدمت می‌کنند اینچنین دچار تبعیض گشته‌اند؟ اگر هدف از اجرای این قانون، ارتقای بهره‌وری کارکنان بوده؟ چه دلایلی می‌توان یافت که کارکنان آزمایشگاه بی‌نیاز از این ارتقا بوده‌اند؟! آیا استدلال عدم ارتباط مستقیم با بیمار (Patient)توجیه مناسبی برای این امر است؟ چرا شرایط سخت و خطرناک کاری حاصل از انواع نمونه‌های بیولوژی و شیمیایی که آزمایشگاهیان با آن سروکار دارند مورد توجه مسئولان نیست؟ آیا کارکنان آزمایشگاه که نقش مهمی در کمک به تشخیص و روند درمان بیماران دارند و برای این هدف مهم به عنوان خط مقدم این جبهه در مقابل انواع مخاطرات عفونی وشیمیایی انجام وظیفه می‌کنند اینچنین شایسته کم‌مهری هستند؟ آیا این موارد موجبات دلسردی کارکنان آزمایشگاه را فراهم نمی‌آورد؟

جامعه آزمایشگاهی امیدوار است دولت دوازدهم سبب تغییر نگرش برخی مسئولان نسبت به سفیدپوشان گمنام عرصه تشخیص شده و با تصمیمات منطقی و عدالت‌محور،علوم آزمایشگاهی را در ردیف مشمولان این قانون قرار دهند.سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: