شفاآنلاین>سلامت>رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای کلیه با اشاره به عوامل ایجاد سنگهای سیستم ادراری گفت: سالانه بیش از 80 هزار نفر به جمعیت بیماران دچار سنگهای ادراری افزوده میشود.
به گزارش شفاآنلاین،عباس بصیری در مراسم رونمایی از داروی اوروسیترا که برای درمان سنگ کلیه به کار میرود، اظهار داشت: شیوع سنگهای سیستم ادراری در جوامع مختلف حدود یک تا 15 درصد است و این مسئله به عوامل متعددی همچون سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، موقعیت جغرافیایی، مصرف پایین مایعات، رژیم غذایی حاوی پروتئین دارد.
وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی اگزالات نیز احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش داده و این مشکل در مردان بیشتر از زنان مشاهده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای کلیه با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام گرفته بروز سنگهای کلیه رو به افزایش است،ادامه داد: ایران نیز در منطقه جغرافیایی با شیوع بالای سنگ قرار داشته و حدود 4 میلیون و 560 هزار ایرانی سابقه سنگسازی دارند.
بصیری بیان داشت:همچنین بیش از 80 هزار نفر در سال به جمعیت سنگسازان اضافه میشوند و مناطق غربی، شمالغربی و جنوبی ایران بیشتر مبتلا به این بیماری هستند. همچنین فصل پاییز شایعترین فصل بروز سنگ کلیه است.
وی عنوان کرد:در سال 2008 بار بیماریهای اورولوژی را در کشور بررسی کردیم که بالاترین بار بیماری را سنگهای ادراری داشت که آمار آن حتی از سرطان عفونت ادراری بیشتر بود همچنین کلسیم شایعترین جزء سنگهای سیستم ادراری است و کاهش منیزیم ادرار و PH اسیدی عامل سنگ ادراری به شمار میرود.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای کلیه به فعالیت تنها کلینیک پیشگیری از سنگ اشاره کرد و گفت:این کلینیک حتی تنها کلینیک پیشگیری از سنگ بوده که در انجام بررسی روی بیش از 2 هزا بیمار مشخص شده که 72 درصد این افراد دچار کمبود حجم ادرار بوده و کاهش منیزیم و کلسیم بالای ادراری را دارند که این مسئله برعکس کشورهای غربی است.
بصیری اضافه کرد: عود سنگ نیز در بیماران زیاد است به طوریکه طی یکسال 10 تا 23 درصد بیماران سنگسازیشان عود میکند و این هزینه درمان سنگ را در کشور افزایش میدهد.همچنین 50 درصد افراد دچار سابقه سنگهای ادراری 5 سال پیش از درمان مجدد مشکلشان عود میکند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای کلیه خاطرنشان کرد: استفاده از داروی اوروسیترا در کمک به بیماران دچار سنگ کلیه بسیار مؤثر است و نسبت به داروهای قبلی که نوعی پودر بوده برای بیمار مصرفش خوشایند است و عارضه گوارشی کمتری دارد.