کد خبر: ۱۸۱۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۶ - 2018January 12
در لایحه بودجه، ۹.۵ هزار میلیارد تومان برای سازمان بیمه سلامت در نظر گرفته شده بود که در مجلس آن را به ۱۵هزار میلیارد افزایش دادیم که اگر ۵۵ درصد این افزایش به سازمان بیمه سلامت تعلق گیرد، این سازمان بیمه گر می تواند بدهی خود را به مراکز درمانی و داروخانه ها پرداخت کند
شفاآنلاین>سلامت> عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تشکیل کمیته حمایت از طرح تحول سلامت در این کمیسیون خبر داد و افزود: کمیته ای در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مجلس تشکیل شده است.

به گزارش شفاآنلاین، محمد ترکی به افزایش بودجه نظام سلامت در کمیسیون تلفیق اشاره کرد و گفت: در لایحه بودجه، ۹.۵ هزار میلیارد تومان برای سازمان بیمه سلامت در نظر گرفته شده بود که در مجلس آن را به ۱۵هزار میلیارد افزایش دادیم که اگر ۵۵ درصد این افزایش به سازمان بیمه سلامت تعلق گیرد، این سازمان بیمه گر می تواند بدهی خود را به مراکز درمانی و داروخانه ها پرداخت کند.

وی ادامه داد: با این ردیف بودجه ای، سازمان بیمه سلامت می تواند بدهی هایی را که تاکنون داشته، پرداخت کند و بسیاری از چالش ها و مشکلات(Difficulties) طرح تحول سلامت برطرف می شود، افزون بر این بدهی داروخانه ها نیز پرداخت و چالش های این حوزه برطرف شود.

وی به پرداخت نشدن بودجه های مصوب به حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت اکنون با کسری بودجه مواجه است و از ردیف هایی مانند اعتبار محل هدفمندی یارانه ها، مالیات بر کالاهای آسیب رسان مانند دخانیات و سایر منابع، بودجه های مصوب شده به طور کامل پرداخت نشده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش وزارت بهداشت در دو سال گذشته تخصیص بودجه این وزارتخانه ۱۰۰درصدی نبوده، حتی در برخی ردیف های بودجه ای، بخش عمده بودجه پرداخت نشده است و به همین دلیل در کمیسیون تلفیق تلاش می کنیم تا این کسری ها جبران شود.

وی گفت: وزارت بهداشت سال گذشته ۱۶ هزار و ۵۰۰ نیرو جذب کرده است و امسال ۱۱ هزار نیرو جذب خواهد کرد که پرداخت حقوق آنها بالغ بر هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، اگر این رقم تامین شود در کنار سایر ردیف های بودجه ای که در تبصره های مختلف دیده شده است می توان گفت که طرح تحول سلامت می تواند روند نسبتا عادی را پیش رو داشته باشد.

وی بر افزایش حمایت از بیماران صعب العلاج و مبتلا به سرطان و سایر بیماری های پرهزینه در سال ۹۷ تاکید کرد و افزود: هزینه درمان این بیماران بالاست و در نظر داریم تا قشر آسیب پذیر که به بیماری های صعب العلاج مبتلا می شوند، بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.

عضو کمیسیون بهداشت(Health) و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت مدیریت هزینه ها در حوزه سلامت تصریح کرد: با اجرای نظام ارجاع و بکارگیری راهنماهای بالینی بر مبنای قانون برنامه ششم توسعه، طرح تحول سلامت می تواند با قوت ادامه پیدا کند و بسیاری از مشکلات و چالش های اجرای آن رفع خواهند شد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مجلس ادامه داد: طی چند سال، چالش ها و مشکلات طرح تحول سلامت روشن شده است و با اصلاح مشکلات، این طرح می تواند نقش بسیار خوبی در ارتقای نظام سلامت کشور داشته باشد.

وی بر کاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: طرح تحول سلامت موجب کاهش هزینه های پرداختی در حوزه سلامت شد و باید همچنان کاهش پیدا کند، اما در هزینه های سرپایی، پاراکلینیک و بخش خصوصی، لزومی ندارد که دولت هزینه های افرادی را که توانایی مالی خوبی دارند را پرداخت کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: خوشبختانه با اجرای طرح تحول سلامت بیشتر روستائیان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند اما در این میان برخی افراد ثروتمند و متمول نیز رایگان بیمه شدند که باید به تدریج با کمک آزمون وسع از پوشش بیمه رایگان خارج شوند زیرا لزومی ندارد که دولت هزینه درمان افراد ثروتمند را پرداخت کند و آنها رایگان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند البته همچنان بر بیمه رایگان روستائیان و قشر آسیب پذیر در مناطق شهری تاکید داریم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: