کد خبر: ۱۸۰۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۶ - 2018January 06
در برنامه ششم تصویب شده تا طب ایرانی نیز با طب نوین اضافه شود، خدمات آن نیز با طب نوین ادغان شود تا این خدمت در همه وجوه آن جزئی از سیستم سللامت کشور شود
شفاآنلاین>سلامت> مشاور دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: طب سنتی اثربخشی بالایی دارد لذا امروز دنیا به این نتیجه رسیده که این طب باید به عنوان مکمل در کنار طب نوین قرار بگیرد.

به گزارش شفاآنلاین، امیر کاظمی افزود: در برنامه ششم تصویب شده تا طب ایرانی نیز با طب نوین اضافه شود، خدمات آن نیز با طب نوین ادغان شود تا این خدمت در همه وجوه آن جزئی از سیستم سللامت کشور شود.

وی گفت: طب سنتی در کشور ما طب ایرانی است که در سراسر دنیا با این نام شناخته می شود، اما ما طب های مکمل هم داریم که باید این امور هم ساماندهی شوند. رویکر وزارت بهداشت حمایت از انجمن های علمی است، لذا بر اساس حمایت های وزارت بهداشت می بایست خدمات استاندارد آموزشی هم دریافت کنند، بنابراین بهتر است درمانگر پزشک داشته باشیم که دوره های استاندارد را سپری کرده باشد.

کاظمی افزود: مهمترین زیرساخت ما نیروی انسانی است، در ۹ دانشگاه برای بهورزان و خانه بهداشت این دوره ها به صورت پیلوت درحال برگزاری است، این آموزه ها در حیطه رشته خود آموزه های متناسبی از طب ایرانی را دریافت می کنند. در مرحله بعد این طب توسعه پیدا نمی کند مگر با حمایت بیمه، در بسیاری از کشورهای دنیا از طب مکمل حمایت می شود و همین حمایت(Protection) موجب سرپاماندن آنها شده است.

وی ادامه داد: بزرگترین دستاور ما راه اندازی طب سنتی بوده است، ما در ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی دپارتمان طب ایرانی داریم، ما به اندازه کافی پزشک آموزش دیده طب سنتی ایرانی نداریم، ما برای همه رشته های پزشکی دو واحد آشنایی با طب ایرانی و مکمل را داریم تا همه دانشجویان پزشکی ما در همه سطوح با طب ایرانی آشنا باشند، این ۲ واحد از سال آینده در ریز دروس دانشجویان قرار می گیرد.

کاظمی افزود: نظام تعرفه گذاری برای طب ایرانی اتفاق افتاده است، این تعرفه ها دولتی و مشخص هستند اگرچه برخی از خدمات هنوز فاقد تعرفه هستند که به مرور این تعرفه ها در مورد بقیه خدمات طب ایرانی تدوین می شود.

مشاور دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، گفت: در بسیاری از کشورها بیمه ها طب تکمیلی و سنتی را پوشش می دهد این امر هم در شرق و هم غرب وجود دارد، طبیعتا این امر به دلیل سود بالایی است که برای بیمه ها به ارمغان می آورد لذا بیمه ها این نوع از درمان ها را پوشش می دهند.

وی افزود: اگر بیمه ها(insurances) از طب ایرانی حمایت کنند رضایت مندی بیماران بیشتر می شود، صحبت هایی صورت گرفته و امیدواری هایی هم وجود دارد تا حداقل برخی از خدمات را پوشش دهند.

کاظمی گفت: زمانی که آگاهی لازم در مورد طب ایرانی وجود نداشته باشد طبیعی است که مخالفت هایی شکل می گیرد حال در صورت ارائه آگاهی طبیعتا این مخالف ها از بین می رود.

در ادامه ، دکتر حسینی یکتا رئیس انجمن علمی طب ایرانی، اظهارداشت: ما این ادغام را در همه سطوح تا پیشرفته در نظر داریم، بنابریان همه گروه های درمانی باید تحت آموزه های این طب قرار بگیرند و در نتیجه بهره لازم را بطور کامل دریافت می کنیم.

وی افزود: تمامی کادر درمان باید آموزش های لازم را در همه سطوح ببینند، لذا در رده های پرستاری و مامایی که اصلاح سبک زندگی در ارجهیت قرار دارد این آموزه ها می تواند بسیار مفید واقع شود لذا دوره هایی هم برای آن طراحی شد، در سطح پزشکی هم دوره کوتاهی طراحی و حتی برگزار شده اند، این پزشکان دوره دیده اجازه فعالیت در آن محدوده را خواهند داشت، این دوره ۲۰۰ ساعته است.

یکتا گفت: مهمترین زیرساخت نیروی انسانی است لذا برای این امر تدوین محتوا شده و ما باید به این سمت حرکت کنیم . ما روی کاغذ عزم راسخ داریم اما در عمل نه.

وی گفت: در اجرای سند ملی باید بازخوانی صورت بگیرد تا اجرایی تر شود، ما یکبار با مرور این سند ملی می توانیم عملکرد خود را در این حوزه ارزیابی کنیم.

رئیس انجمن علمی طب ایرانی افزود: ما در سال ۸۶ دانشکده ها را داشتیم و امسال گسترش طب ایرانی را دنبال می کنیم، در مرحله اول باید پزشکان عمومی با طب ایرانی آشنا باشند و در مرحله بعد می بایست در تخصص ها از طب ایرانی بهره برد. ما پزشکان عمومی را آموزش می دهیم و پزشکان متخصص نیز کم کم تحت آموزش قرار می گیرند.

وی گفت: اقبال جامعه به سمت طب ایرانی موجب شده تا بازار کار در این حوزه شکل بگیرد زیرا در فقدان نیروهای متخصص گروه دیگری می آیند و این خلاء را پوشش می دهند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: