کد خبر: ۱۷۸۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۰۱ دی ۱۳۹۶ - 2017December 22
خشکی چشم علل وسیع و تنوعی دارد و می‌تواند به دلایل مادرزادی نوزاد دچار خشکی چشم شود، جراحی‌های متعدد، التهاب‌های پلک و مژه نیز عواملی‌اند که باعث اختلال ترشح چربی‌ غدد میبومین لبه پلک شده و خشکی چشم را ایجاد می‌کنند

شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص چشم گفت: خشکی چشم عارضه ای است که به دلیل اختلال ترشح چربی‌ غدد میبومین لبه پلک ایجاد می‌شود البته هر تغییری در وضعیت چشم می‌تواند به بروز آن کمک کند.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر فرید کریمیان با بیان این مطلب افزود: خود اشک از سه لایه اصلی تشکیل شده است که هر کدام از آنها از سوی قسمت‌های مختلفی از بافت چشم تولید می‌شود، فقط بخش آبکی اشک توسط غده اشکی ترشح می‌شود.

وی ادامه داد: خشکی چشم علل وسیع و تنوعی دارد و می‌تواند به دلایل مادرزادی نوزاد دچار خشکی چشم شود، جراحی‌های متعدد، التهاب‌های پلک و مژه نیز عواملی‌اند که باعث اختلال ترشح چربی‌ غدد میبومین لبه پلک شده و خشکی چشم را ایجاد می‌کنند.

کریمیان با اشاره به اینکه مصرف داروهای فشار خون، آرامش‌بخش و اعصاب از دیگر عوامل بروز خشکی چشم‌اند، گفت: با اختلال در ترشح چربی‌، علی‌رغم تولید اشک در چشم، قسمت آبکی اشک به سرعت تبخیر شده و در سطح چشم رطوبت لازم ایجاد نمی‌شود.

این متخصص چشم پزشکی اضافه کرد: شرایط ایجاد این عارضه چشمی‌در افراد به دلیل شرایط محیطی مختلف، می‌تواند متفاوت باشد. با توجه به اینکه اشک تبخیر می‌شود، کسانی که در فضای آزادند می‌توانند تبخیر بیشتری از اشک داشته باشند یا کسانی که با رایانه کار می‌کنند چون کمتر پلک می‌زنند ممکن است به خشکی چشم دچار شوند.

وی با بیان اینکه درمان این عارضه بستگی به شدت آن دارد، اضافه کرد: اگر خشکی خفیف باشد درمان آن با جایگزین‌های اشک مثل اشک مصنوعی همراه مواد نگه‌دارنده است که با مصرف روزانه سه یا چهار مرتبه برطرف می‌شود اما اگر خشکی شدید باشد باید از قطره‌های اشک مصنوعی بدون مواد نگه‌دارنده، شامپوهای مخصوص یا دارو استفاده کرد.

کریمیان تصریح کرد: اگر وضعیت التهاب پلک از بین برود خشکی چشم نیز درمان خواهد شد.طبنا

 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: