خانمهایی که مسائل و اختلالات مربوط به خواب خود را گزارش داده بودند، به احتمال بیشتری یک اضافه وزن قابل ملاحظهای را (در حدود 5.5 کیلوگرم و یا بیشتر) تجربه کرده بودند.
شفا آنلاین>اجتماعی>سلامت>اگر شما براساس آنچه که محققان و پژوهشگران بیان میکنند، کم خواب هستید (میزان کم خوابی بر اساس مدت زمان خواب در شب سنجیده میشود- 5.5 تا 6 ساعت خواب شبانه و یا کمتر، نشان میدهد که شما کم خواب هستید)، در این صورت، بدون شک در کاهش وزن خود، دچار مشکل خواهید شد.
به گزارش
شفا آنلاین:محققان و پژوهشگران فنلاندی با هفت سال مطالعه و تحقیق در خصوص 7022 فرد میانسال، دریافتند خانمهایی که مسائل و اختلالات مربوط به خواب خود را گزارش داده بودند، به احتمال بیشتری یک اضافه وزن قابل ملاحظهای را (در حدود 5.5 کیلوگرم و یا بیشتر) تجربه کرده بودند.
شما احتمالاً می دانید که خواب و اضافه وزن میتواند با هم در ارتباط باشند، اما به چه دلیل؟ در اینجا این که چگونه کمبود خواب میتواند باعث اضافه وزن و یا به طول انجامیدن سعی و تلاشها در کاهش وزن گردد، بیان شده است:خواب کمتر باعث سوختن کالری کمتری در بدن میشود. در تحقیقات و مطالعات منتشر شده در نشریه تخصصی آمریکایی Clinica- Nutritio- (کلینیکال نوتریشن)، محققان گروهی از مردان را مورد بررسی و آزمایش قرار دادند که به مدت دوازده ساعت در یک شب خوابیدند، اما به آنها اجازه خوابیدن در شب بعد داده نشد و سپس به این افراد، یک غذای کامل در صبح روز بعد داده شد. آنگاه محققان و پژوهشگران میزان انرژی مصرف شده در این اشخاص را یعنی مقدار کالری که در بدن، بدون داشتن حرکت و فعالیت سوزانده میشود، اندازه گیری نمودند. هنگامی که این افراد کمبود خواب داشتند، میزان انرژی کلی مصرفی در آنها 5درصد کمتر از زمانی بود که از یک خواب خوب و کامل در شب برخوردار بودند و همانطور میزان انرژی مصرفی پس از صرف غذا نیز در آنها 20درصد کاهش یافته بود.
گرایش به مصرف هله هوله ها و میان وعدههای غذایی بیشتر. بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که در جلسات علمی انجمن قلب آمریکا در سال 2011 ارائه شده است، خانمهایی که فقط چهار ساعت در شب خوابیده بودند، روز بعد با مصرف مواد غذایی، 329 کالری بیشتر از زمانی که نه ساعت در شب خوابیده بودند، به مصرف رسانده بودند. (و اما در همین مورد، آقایان فقط 263 کالری بیشتر به مصرف رسانده بودند.) در تحقیقات و مطالعات دیگر منتشر شده در نشریه تخصصی Clinica- Nutrition، یازده داوطلب، دو هفته را در یک مرکز خواب در هر دو موقعیت گذراندند. در طی یک دوره، آنها هر شب پنج ساعت و نیم خوابیدند، و در طی دورهای دیگر، هر شب هشت ساعت و نیم خوابیدند. هنگامی که این افراد کمبود خواب داشتند، مصرف هله و هوله ها و میان وعده
- های غذایی در هنگام شب در آنها افزایش مییافت و به احتمال زیاد، آنها هله هوله ها و میان وعدههای غذایی با میزان کربوهیدرات بالا را برای خوردن انتخاب میکردند.
خارج از کنترل شدن میل و اشتیاق به مصرف مواد غذایی. خوابیدن بسیار کم، بر میزان هورمونها در بدن اثر میگذارد بطوری که حتی میتواند تلاشهای با اراده ترین فردی را که تحت رژیم غذایی قرار دارد، غیر موثر سازد. و این بدان علّت است که خواب کم و ناکافی، میزان گریلین را (هورمون گرسنگی، Ghrelin)، همان هورمونی که خوردن را به شما یادآوری میکند، افزایش میدهد. و همانطور کمبود خواب، میزان لپتین (Lepti- لپتین یک هورمون پروتئینی است که نقش مهمی در متابولیسم یا همان سوخت و ساز چربیها دارد و اشتها را کنترل میکند. برای همین در تنظیم وزن بدن نیز موثر است.)، هورمونی که میگوید: " من سیر هستم، قاشق و چنگال را کنار بگذار "، کاهش میدهد. میزان هورمون لپتین، در طول شب افزایش مییابد که آن به بدنتان میگوید زمانی که در خواب بسر میبرید، نیازی به خوردن ندارید. میزان این هورمون در طول روز، زمانی که شما به عنوان انرژی، به مصرف غذا نیاز دارید، کاهش مییابد. بنابراین، بالا بودن میزان لپتین، مانع از گرسنگی فرد میشود. حتی پس از یک شب خواب بسیار کم، هورمونهای لپتین و گریلین، مخربهای غذایی میشوند که به رژیم غذایی فرد، لطمه و آسیب میرسانند. پایین بودن میزان هورمون لپتین، به معنی آن است که شما پس از صرف غذا، هنوز احساس گرسنگی میکنید. و هورمون گریلین نیز به نوبه خود، با تحریک نمودن اشتهای شما و ناخوشایند کردن یک روز کامل و تحریک اشتها برای مصرف مواد غذایی با میزان کالری بالا پس از یک شب کم خوابی، مسئله و مشکل را تشدید میکند.
عدم کاهش چربی در بدن. و همانطور کمبود خواب میتواند بر نوع کاهش وزن نیز تاثیر داشته باشد. در بررسیها و مطالعات دیگر انجام شده در دانشگاه شیکاگو، محققان و پژوهشگران به بررسی ده فردی پرداختند که دارای اضافه وزن بوده اما از سلامتی و تندرستی جسمی برخوردار بودند و یک رژیم غذایی متعادل را دنبال میکردند، آنگاه محققان، رشد و پیشرفتی را در دو دوره 14 روزه ملاحظه نمودند، این افراد در دوره 14 روزه اول، هر شب به مدّت هفت ساعت و نیم خوابیدند، و در دوره 14 روزه دیگر، هر شب به مدت پنج ساعت و پانزده دقیقه خوابیدند. در طول این دو دوره، آنها بطور متوسط 3 کیلوگرم کاهش وزن داشتند. امّا هنگامی که مدت زمان بیشتری در شب خوابیدند، چربی در بدن آنها به میزان 1.5 کیلوگرم کاهش یافته بود، در حالی که در طی دورهای که خواب کوتاهتری در شب داشتند، تنها 500 گرم از میزان چربی در بدن آنها کاسته شده بود. افرادی که مدت زمان بیشتری در شب خوابیده بودند، احساس گرسنگی کمتری میکردند که این به مفهوم آن است: هنگامی که آنها هر شب به اندازه کافی میخوابیدند، میزان هورمون گریلین در بدنشان ثابت میماند، اما در زمانی که به اندازه کافی نمیخوابیدند، میزان هورمون گریلین در بدن آنها افزایش مییافت. به دلیل آن که هورمون گریلین به حفظ چربی در بدن کمک میکند، محققان و پژوهشگران این گونه نظریه پردازی میکنند که کمبود خواب بیانگر آن است که چرا چربی در بدن افراد کم خواب کاهش پیدا نکرده بود. این مورد بدین دلیل رخ میدهد که هورمون نامهربان مربوط به رژیم غذایی، تعداد کالریهایی را که بدن شما میسوزاند و همانطور تولید گلوکز را کاهش میدهد.
داشتن وقت بیشتر برای صرف غذا. آن از نظر علمی به اثبات نرسیده است، اما برخی از متخصصین و کارشناسان معتقدند که هر دو ساعتی که از وقت خوابیدن کم میگردد، باعث میشود که دو ساعت به زمان هجوم بردن به یخچال اضافه شود.سپید
.prevention