شیرسویا یکی از محبوبترین شیرهای غیرلبنی است که در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد
شفاآنلاین>تغذیه> تاریخچه شیر سویا به 4 هزارسال قبل بازمیگردد که چینیها توانستند شیر سویا را به روش خانگی تولید کنند.به گزارش شفاآنلاین، از آن جا که اسم این محلول پروتئینی را از ابتدا شیرسویا گذاشتند بسیاری از افراد ان را با شیرگاو مقایسه میکنند، در حالی که شیر سویا یک محصول کاملا گیاهی است که البته کمی از شیر گاو کدرتر است و نه از نظر طعم و مزه و نه خواص تغذیهای هیچ شباهتی به شیرگاو ندارد. ارزش تغذیهای شیر سویا خواصی مشابه با خواص دارویی دارد که دارای پروتئین بسیار بالایی است.این پروتئین از لحاط ارزش غذایی به جز دو اسید امینه متیونین و سیستئین بسیار غنی و تقریبا شبیه گوشت است.خواص اصلی سویا مربوط به ایزوفلاوونوئید هاست که خاصیت انتی اکسیدانی دارند. خواص اصلی سویا کاهش بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول خون و پوکی استخوان، کنترل وزن و کاهش عوارض یائسگی است.شیر سویا لاکتوز ندارد وچون شبیه شیر است برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند بسیار مفید(Helpful) است.شیرسویا محبوبترین شیرغیرلبنیشیرسویا یکی از محبوبترین شیرهای غیرلبنی است که در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد. خواص این شیر مشابه شیر گاو است و به همان اندازه پروتئین، کلسیم و ویتامینA و D دارد. شیرسویا فاقد لاکتوز است از این رو برای کسانی که از عارضه عدم تحمل لاکتوز (نارسایی لاکتوز) رنج میبرند، بیخطر است. از آنجایی که این شیر فاقد کلسترول بوده و چربی کم و پروتئین زیادی دارد، برای قلب هم مفید است. به علاوه مطالعات نشان میدهند که مصرف شیرسویا از ابتلا به سرطان (Cancer)پیشگیری میکند ارزش غذایی در 100 گرم شیر سویا-انرژی: 54 کالری-کربوهیدرات: 6.28 گرم-شکر: 3.99 گرم-پروتئین: 3.27 گرم-چربی: 1.75 گرم-فیبر: 0.6 گرم-اب: 88 گرم-ویتامین ها:A-B3-C-DFE-K-موادمعدنی:کلسیم-منیزیم-فسفر-پتاسیم-سدیم