شفا آنلاین>سلامت>رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اعلام ۳ دستور کار برای اداره بیمارستانها گفت: پژوهشها باید گرهای از مشکلات حوزه سلامت را باز کند و علاوه بر آن بتواند به خلق ثروت کمک کند.
به گزارش شفا آنلاین،محمد آقاجانی در حاشیه مراسم افتتاح بخش اندوسکوپی و مرکز تحقیقات گوارش، اسکیل لب و توسعه و تجهیز بخش NICU بیمارستان مفید اظهار داشت: ارائه خدمت به 54 درصد استان تهران با 3200 تخت بیمارستانی و 19 بیمارستان مسئولیتی سنگین برای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
وی اظهار داشت: نقش دانشگاه در ارائه خدمات درمانی تنها یک نقش استانی نیست بلکه دانشگاه یک نقش ملی را در آموزش، پژوهش و ارائه خدمات درمانی ایفا می کند و باید به این جایگاه توجه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رشد بهره وری، ارتقاء خدمت و بیمار محوری را سه رکن اصلی و سه دستور کار مهم در اداره بیمارستان ها و ایجاد تغییر و تحول در مجموعه درمان بر شمرد.
وی منابع انسانی را مهمترین این منابع ذکر کرد که از طریق بازتعریف کردن مسئولیتهایشان، می توان حداکثر بهره مندی تخصصی را داشت.
وی اذعان داشت: ارتقاء بهره وری مالی، ترجمان اقتصاد مقاومتی است و در مسیر آن علاوه بر نگاه به توسعه، باید از آنچه که در اختیار داریم، بهترین استفاده را ببریم.
رئیس دانشگاه از ارتقاء خدمت به عنوان دومین رکن و محور تحول یاد کرد و بر توجه به آن در حوزه های خدمات درمانی و اموزشی و پژوهشی تأکید کرد.
آقاجانی یادآور شد: در خدمت درمانی ما منشوری را به عنوان نسل نوین اعتبار بخشی در اختیار داریم که بر اساس تجارب داخلی و نیز تجارب بین المللی تدوین شده است. در این منشور، برای هریک از بخش ها و خدمات، دستورالعمل خاص وجود دارد. در کنار این، دستورالعمل اجرایی این سنجه های اصلی نیز وجود دارد که ارزشی مضاعف ایجاد نموده است.
آقاجانی با اشاره به ارتقاء خدمت در حوزه آموزش پزشکی اظهار داشت: دانش آموختگان حوزه پزشکی باید مجهز به توان خدمت در این حوزه و نیز متناسب با نیاز حوزه سلامت تربیت شوند که علاوه بر کسب این مهارت ها، رعایت اخلاق پزشکی نیز اهمیت دارد.
وی ارتقاء پژوهش ها را خواستار شد و عمق بخشیدن به آنها را ضروری دانست گفت: پژوهش ها باید گرهی از مشکلات حوزه سلامت را باز کند و علاوه بر آن بتواند به خلق ثروت کمک کند و با تکنولوژی و فناوری های پزشکی همراه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیمار محوری به عنوان محور سوم تحول در حوزه درمان و خدمات درمانی اشاره کرد که در ضمن آن باید ایمنی بیمار (patient safety) رعایت شود و توجه به کرامت انسانی و شخصیت بیمار و رعایت اخلاق پزشکی محور آموزش و پژوهش و ارائه خدمات قرار گیرد. اگر به این موارد توجهی نشود، بیمارستان برای مریض خطرناک می شود و عوارض اقدامات پزشکی برای وی ضرر آفرین می شود.
آقاجانی اتکا به منابع فعلی برای تحول و ارتقاء خدمت را مهم ذکر کرد و ابراز امیدواری کرد با تلاش همه استادان بتوانیم دانشگاه را به حد انتظار و پتانسیل های آن ارتقا ببخشیم.