کد خبر: ۱۷۵۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۳ آذر ۱۳۹۶ - 2017November 24
بازگشت غیرعادی اسید و شیره معده به داخل مری و آزرده شدن مری در اثر تماس با این عوامل، بیماری رفلاکس معده به مری یا اصطلاحاً رفلاکس گفته می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد ایران با اشاره به اینکه مصرف فست‌فود و نوشابه‌های گازدار بیماری رفلاکس را تشدید می‌کند، گفت: ترش کردن و سوزش زیر جناق سینه، گیر کردن غذا و جمع شدن بزاق در دهان از علائم رفلاکس است.

به گزارش شفا آنلاین،رضا ملک‌زاده در ارتباط با بیماری رفلاکس اظهار داشت:‌ از هنگامی که غذا می‌خوریم، از طریق لوله‌ای به نام مری غذا وارد معده می‌شود و هضم غذا در معده توسط اسید و شیره معده انجام می‌گیرد.

وی افزود: دیواره معده به دلیل تماس مداوم با اسید و شیره معده، در مقابل اثرات مخرب آنها مقاوم شده است و بالعکس دیواره مری به دلیل اینکه به طور معمول در معرض اسید و شیره معده نیست، دفاع مؤثری هم در مورد این عوامل ندارد.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه در حالت طبیعی دریچه‌ای به نام دریچه مری بین مری و معده قرار دارد که اجازه می‌دهد غذا از مری وارد معده شود، گفت: ولی این دریچه از بازگشت غذا و شیره معده به مری جلوگیری می‌کند و اگر دریچه مری وظیفه خود را به درستی انجام ندهد و به موقع بسته نشود، یا بی‌موقع باز شود، اسید و شیره معده به داخل مری برمی‌گردد.

وی افزود: بازگشت غیرعادی اسید و شیره معده به داخل مری و آزرده شدن مری در اثر تماس با این عوامل، بیماری رفلاکس معده به مری یا اصطلاحاً رفلاکس گفته می‌شود.

ملک‌زاده در پاسخ به اینکه چگونه می‌توان از بروز علائم رفلاکس جلوگیری کرد، گفت: خوردن غذا به اندازه، پرهیز از پرخوری، کاهش مصرف فست‌فود و نوشابه‌های گازدار، سس‌های آماده، کم کردن نوشیدنی و چای، ترک سیگار و قلیان از جمله راه‌های بهبود علائم این بیماری و پیشگیری از آن است.

وی گفت: کاهش وزن و داشتن برنامه منظم ورزشی حداقل روزانه 30 دقیقه پیاده‌روی، کنترل استرس و تعدیل فشارهای روانی در کنترل رفلاکس بسیار مؤثر است، همچنین آدامس جویدن در بهبود این علایم در برخی از افراد می‌تواند مؤثر باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد ایران خاطرنشان کرد: مهمترین علائم رفلاکس، ترش کردن و سوزش زیر جناق سینه است، همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس ممکن است علائم دیگری همچون گیر کردن غذا، جمع شدن بزاق در دهان، سرفه‌های مکرر بدون علت و تلخ شدن دهان و برگشت آب و مواد غذایی از معده به دهان را داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: