آسیب و التهاب تاندونها و بورس ناحیه، عدم توازن و اسپاسم عضلانی دلیل بروز درد در این عارضه است البته در مواردی هم افتادگی شانه بدون علائم بالینی است.
شفا آنلاین:یک متخصص طب ورزشی گفت: افتادگی شانه در صورتی که پیشرفت کند میتواند به تاندونها و عضلات ناحیه شانه آسیبزده و باعث کاهش فعالیت شانه شود.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر شاهین صالحی با بیان این مطلب افزود: افتادگی شانه <Drooping shoulders>شرایط و وضعیتی است که با پایین آمدن خفیف، متوسط و شدید یک طرفه یا دو طرفه شانهها همراه است و میتواند درد داشته یا نداشته باشد.
وی ادامه داد: آسیب و التهاب تاندونها و بورس ناحیه، عدم توازن و اسپاسم عضلانی دلیل بروز درد در این عارضه است البته در مواردی هم افتادگی شانه بدون علائم بالینی است.
صالحی گفت:
استفاده از کیفها یا کوله پشتیهای سنگین، خم شدن به جلوی طولانی که موجب آویزان ماندن دستها شود، برداشتن بارهای سنگین به ویژه با یک دست، ضعیف شدن عضلات گردنی و پشتی، آسیبهای حاد و پارگی عضلات و تاندونهای ناحیه و اختلالات آناتومیکی مثل انحراف ستون فقرات از جمله علل بروز افتادگی شانه است.این متخصص طب ورزشی با اشاره به علائم افتادگی شانه، اضافه کرد: بسته به میزان افتادگی و در واقع آسیبهای همراه آن، میتواند با یا بدون علامت باشد. شایعترین علامت افتادگی شانه درد همراه با تیرکشیدن در گردن، کتف، بازو و دست است که می تواند باعث کاهش دامنه حرکتی مفصل شانه، فشار و آسیب برروی تاندونهای عضلات چرخاننده شانه بهویژه در حرکاتی که دست به بالای سر میرود، شود که درد زیادی ایجاد میکند.
وی تصریح کرد: محدودیت شدید دامنه حرکتی شانه در آسیبهای تاندونهای چرخاننده ایجاد و به تدریج عضلات اطراف شانه ضعیف و کوچک شده و مشکلات عدیدهای برای بیمار ایجاد میکند.
صالحی افزود: افتادگی شانه موجب میشود تا فضایی که تاندونها و عضلات از آن فضاها عبور میکنند، کوچک شده و در واقع گیرافتادگی تاندونها در ناحیه شانه ایجاد شود.
این متخصص طب ورزشی اظهارداشت: این اتفاق میتواند برای بدن بسیار خطرناک باشد، زمانیکه تاندونها دچار پارگی شوند احتمال التیام و بهبودی آن بسیار کم است و قسمتی از عملکرد شانه از بین میرود و فرد در انجام فعالیتهای روزانه دچار مشکل میشود چراکه هر زمان فرد دستها را بالای سر ببرد دچار دردهای شدید در ناحیه شانه خواهد شد.
وی درباره راههای درمانی این عارضه گفت: اگر پارگی و آسیب جدیای وجود نداشته باشد درمان ورزشی، حرکات اصلاحی و فیزیوتوراپی توصیه میشود اما در صورت وجود آسیب خفیف ورزشهای درمانی و در صورتی که آسیبها حاد باشد عمل جراحی صورت میگیرد.
صالحی تاکید کرد: مردم باید افتادگی شانه را در مراحل اولیه جدی بگیرند و با انجام تمرینات ورزشی مناسب از این عارضه جلوگیری کنند.طبنا