کد خبر: ۱۷۳۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - 2017November 08
در سال‌های گذشته تعدادی از بیماران خارجی برای درمان به ایران می‌آمدند، اما چون نظام ثبت گردشگران خارجی را در ایران نداشتیم، آمار دقیقی از تعداد گردشگران سلامت به کشور نداریم
شفا آنلاین>سلامت>بیشترین خدماتی که در حال حاضر در حوزه گردشگری سلامت در ایران ارائه می‌شود، در حوزه جراحی‌های چشم، مغز و اعصاب، ارتوپدی و ناباروری است ولی آمار دقیقی وجود ندارد زیرا دلال‌ها و شرکت‌هایی در حوزه گردشگری سلامت واسطه‌ گری می‌کنند.

به گزارش شفا آنلاین، قاسم جان بابایی در حاشیه همایش روسای بیمارستان‌های دارای واحد پذیرش بیماران بین الملل در خصوص توانمندی کشور در حوزه جذب گردشگر سلامت اظهار داشت: در حوزه پزشکی بهترین خدمات در کشور ارائه می شود و ده‌ها هزار پزشک درجه یک در خارج از کشور در حال طبابت هستند و این نشان می دهد که پتانسیل کشور در این زمینه بسیار خوب است.

جان بابایی گفت: در سال‌های گذشته تعدادی از بیماران خارجی برای درمان به ایران می‌آمدند، اما چون نظام ثبت گردشگران خارجی را در ایران نداشتیم، آمار دقیقی از تعداد گردشگران سلامت به کشور نداریم چون اکثر این بیماران به عنوان گردشگر سلامت وارد ایران نمی‌شدند.

معاون درمان وزارت بهداشت(Ministry of Health) ادامه داد: ایران در سخت ترین بحران‌ها در کنار کشورهای منطقه بوده است و در بدترین شرایط، کشورهای منطقه به ایران اعتماد می‌کنند و این مطلوب نیست که در حوزه خدمات پزشکی که شایستگی و توانمندی ارائه خدمات آن را به مردم کشورهای منطقه داریم، ضعیف عمل کنیم و عقب بمانیم.

جان بابایی گفت: در حال حاضر 160 بیمارستان که عمدتا خصوصی هستند توانسته ‌اند در حوزه گردشگری سلامت(health tourism) اقدام کنند و شرایط ارائه خدمت در این حوزه را ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه ما در حوزه گردشگری سلامت نه تنها جایگاه خوبی نداریم، بلکه حتی در میان کشورهای منطقه نیز در جایگاه‌های پایین‌ تر قرار داریم، افزود: بنابراین باید پروتکل‌های مختلف را بازنگری کنیم و این حوزه را در کشور رونق بخشیم.

جان بابایی در خصوص دلال‌ها و شرکت ‌هایی که در حوزه گردشگری سلامت واسطه‌ گری می‌کنند، گفت: البته گاهی این افراد با تجربه هستند و از این طریق امرار معاش می‌کنند، اما فرآیندی که بر اساس آن، بیمار خارجی وارد کشور می‌شود، باید مدیریت و سازماندهی شود و ارتقا یابد و در این بین افرادی هم هستند که ممکن است باعث آسیب به بیمار خارجی شوند و یا باعث شوند که بیمار خارجی خدمت درستی دریافت نکند. بنابراین ما باید با کمک سازمان‌های مرتبط این موضوع را تحت عنوان یک پروتکل، سازماندهی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه کار وزارت بهداشت، سیاست گذاری، نظارت بر ارائه خدمات و اعتباربخشی است، گفت: اگر فرآیند گردشگری سلامت در کشور مدیریت نشود، ممکن است بیماران خارجی وارد مراکز بی‌کیفیت و غیراستاندارد شوند. در عین حال ما در زمینه میزان گردشگرانی که برای درمان به کشور می‌آیند آمار دقیقی نداریم، چرا که بسیاری از آنان از طریق شرکت‌ ها و دلال‌‌ها وارد می‌ شوند و بنابراین ثبت رسمی صورت نمی‌‌گیرد. حتی گاهی به عنوان بیمار هم به کشور نمی‌آیند. بنابراین تا زمانی که ثبت‌ مان دقیق نشود، نمی ‌توانیم آمار دقیقی از آنها ارائه کنیم.

وی با بیان اینکه در صورت هماهنگی با وزارت امور خارجه، سازمان گردشگری و نظام پزشکی می‌توان پروتکل‌هایی برای ثبت بیماران ایجاد کرد، گفت: بیشترین خدماتی که در حال حاضر در حوزه گردشگری سلامت در کشور ما ارائه می‌شود، در حوزه جراحی‌های چشم، مغز و اعصاب، ارتوپدی و ناباروری(sterility) است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ارزیابی دقیقی از سود اقتصادی در زمینه گردشگری سلامت نداریم، اما به طور یقین آثار اجتماعی و فرهنگی آن بسیار بیشتر است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: