کد خبر: ۱۷۲۸۲۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - 2017November 05
با شکل گيري پلاک‌ها، عروق سفت و سخت و باريک شده و در نتيجه جريان خون حامل اکسيژن به اعضا و بافت‌هاي حياتي بدن کند مي‌شود
شفاآنلاین>سلامت> نتايج يک آزمايش نشان مي‌دهد که بسته شدن عروق تنها از رژيم غذايي ناشي نمي‌شود بلکه باکتري‌هاي دهان و روده هم در اين زمينه نقش دارند.

به گزارش شفاآنلاین، بر اساس اين بررسي مولکول‌هاي چربي موجود در پلاک‌ها که در عروق جمع مي‌شوند و خطر حمله قلبي و سکته مغزي را افزايش مي‌دهند از باکتري‌هايي که در دهان و روده وجود دارند نيز ناشي مي‌شوند و وجود آنها تنها به نوع خوراکي‌هاي مصرفي فرد ارتباط ندارد.

متخصصان(experts) علوم پزشکي آمريکا اظهار داشتند: اين يافته‌ها مي‌تواند توضيح دهد چرا بيماري لثه اغلب با تصلب شرايين مرتبط است؛ بيماري که در آن مولکول‌هاي چربي، کلسيم، کلسترول و ديگر ترکيب‌هاي خون، پلاک‌ها را در جداره عروق تشکيل مي‌دهند.

با شکل گيري پلاک‌ها، عروق سفت و سخت و باريک شده و در نتيجه جريان خون حامل اکسيژن به اعضا و بافت‌هاي حياتي بدن کند مي‌شود. اين وضعيت مي‌تواند به حمله قلبي، سکته مغزي و ديگر مشکلات جدي سلامت و حتي مرگ منجر شود.

همچنين سيستم ايمني نيز در اين زمينه نقش دارد. سلول‌هاي ايمني(safety) مي‌توانند به جداره عروق خوني چسبيده و رسوب چربي را تغذيه مي‌کنند که اين وضعيت به التهاب و سفت شدن ماهيچه‌هاي نرم ديواره رگ منجر شده و به شکل‌گيري پلاک‌ها کمک مي‌کند.

متخصصان اين فرض را مطرح کرده‌اند که تجمع مولکول‌هاي چربي يا ليپيدها که به تصلب شرايين کمک مي‌کند از مصرف خوراکي‌هاي سرشار از چربي و کلسترول ناشي مي‌شود. هر چند شواهد فزاينده‌اي وجود دارد که نشان مي‌دهد که اين همه ماجرا نيست و هميشه تنها دليل بروز اين عارضه عروقي رژيم غذايي نيست. به طور مثال برخي از افراد به رغم مصرف خوراکي‌هاي سرشار از چربي و کلسترول به بيماري قلبي مبتلا نمي‌شوند.
برچسب ها: متخصصان ، سلامت ، ايمني
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: