کد خبر: ۱۷۲۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - 2017November 04
بعد از سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی تراکم استخوان صورت نمی‌گیرد و از کلسیم استخوانی به تدریج استفاده می‌شود تا نهایتا از سنین ۴۵ سالگی استحکام استخوانی کاهش می‌یابد و کلسیم جذب استخوان نمی‌شود تا این استحکام دوباره ایجاد شود
شفا آنلاین>سلامت>کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: در سنین ۶۰ تا ۶۵ سالگی فرد مستعد پوکی استخوان است.

به گزارش شفا آنلاین، ملیحه نقدی با اشاره به اینکه پوکی استخوان(Osteoporosis) در واقع کاهش تراکم استخوان است، گفت: استخوان‌ها به عنوان ساختار فیزیولوژی هستند که تعادل ما را حفظ می‌کنند. وقتی توده استخوانی ضعیف شود، به آن پوکی استخوان گفته می‌شود و وقتی این اتفاق بیافتد، استخوان استحکام نخواهد داشت و شکنندگی را در پی خواهد داشت.

وی افزود: هر چه‌ فرد کلسیم بیشتری دریافت کند، استخوان تراکم بیشتری خواهد داشت و ویتامین D۳ باعث جذب بیشتر کلسیم می‌شود. از همین رو مصرف این ویتامین توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: بهتر است در کودکی و سن رشد به میزان لازم شیر، تخم‌مرغ، ماست و کشک مصرف شود. در این صورت تراکم استخوان‌ها خوب خواهد بود و از ۳۰ تا ۳۵ سالگی فرصت برای جذب کلسیم در استخوان‌ها باقی است و پس از آن برداشت کلسیم از استخوان شروع خواهد شد.

نقدی افزود: بعد از سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی تراکم استخوان صورت نمی‌گیرد و از کلسیم استخوانی به تدریج استفاده می‌شود تا نهایتا از سنین ۴۵ سالگی استحکام استخوانی کاهش می‌یابد و کلسیم جذب استخوان نمی‌شود تا این استحکام دوباره ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه در سنین ۶۰ تا ۶۵ سالگی فرد مستعد پوکی استخوان است، گفت: در این سنین به دلیل اینکه فرد استحکام استخوانی خود را از دست داده، خطر شکستگی استخوان بالا است.

نقدی افزود: برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می‌شود افراد در سنین مختلف تغذیه مناسبی داشته باشند و دو الی سه مرتبه لبنیات(dairy) مصرف کنند و به طور مداوم ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در روز در زیر آفتاب قرار گیرند تا ویتامین مورد نیاز بدن تامین شود و جذب کلسیم بالا رود.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موارد جذب کلسیم، فعالیت بدنی مناسب است که با انجام نیم ساعت ورزش در روز می‌توان جذب کلسیم در بافت‌های استخوانی و جای‌گذاری آن را در بافت‌ها فراهم کرد. مصرف سیگار و الکل نیز در استخوان‌سازی نقش دارد و از همین رو باید از مصرف آنها پرهیز کرد.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: سالمندان در خانواده باید تحت مراقبت این بیماری قرار گیرند و به متخصصان تراکم استخوانی رجوع کنند تا تراکم استخوانی(Bone density) آنها مورد بررسی قرار گیرد و اگر تراکم استخوانی فرد پایین بود، با مصرف دارو جلوی آسیب‌های این بیماری را تا حدودی بگیرد.

وی افزود: بنا به آمارهای جهانی قریب بر ۲۵۰ میلیون نفر در دنیا دچار پوکی استخوان هستند و با توجه به اینکه امید به زندگی افزایش یافته، در زنان بعد از سن یائسگی به دلیل اینکه تولید هورمون‌های زنانه مختل می‌شود، احتمال ابتلا به پوکی استخوان افزایش می‌یابد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: