سندرم شوگرن، یک بیماری مزمن التهابی است که با تخریب بافتی چند غدهای مشخص شده و به التهاب قرنیه و ملتحمه چشم، کاهش تولید اشک و بزاق، خشکی چشم (گزروزیس) و نرمی قرنیه (گزروفتالمی) منجر میشود.
شفاآنلاین> سلامت>ندرم شوگرن (Sjogren’s Syndrome) دومین اختلال خود ایمنی روماتیسمی شایع، پس از آرتریت روماتوئید بوده و عوامل ژنتیكی، ایمنی شناختی و هورمونی متعددی در بروز آن نقش دارند.
به گزارش
شفاآنلاین: سندرم شوگرن، یک بیماری مزمن التهابی است که با تخریب بافتی چند غدهای مشخص شده و به التهاب قرنیه و ملتحمه چشم، کاهش تولید اشک و بزاق، خشکی چشم (گزروزیس) و نرمی قرنیه (گزروفتالمی) منجر میشود. در ضمن نیمی از بیماران مبتلا به سندرم شوگرن، به آرتریت روماتوئید نیز مبتلا هستند.
از آنجا که فقدان اشتها ، کاهش وزن، خستگی، مشکل در جویدن و بلعیدن، پوسیدگی دندان و کمخونی از عوارض سندرم شوگرن میباشد، هدف کنترل غذایی در مبتلایان عبارت از رهاسازی فرد از علائم و ناراحتیهای ناشی از غذا خوردن است.
در ضمن کنترل خشکی دهان (گزروستومی) باید شامل روشهایی برای کاهش خطر پوسیدگی دندان باشد و بههمین منظور شستن با آب، مسواک زدن، یا استفاده از فلوراید موضعی بهطور مکرر توصیه میشود. از آنجایی که عمل بلع یک مشکل محسوب میشود، غذاهای مناسب که به راحتی قابل بلع باشند، مفید هستند.
غذاها باید مرطوب باشند و از افزایش حرارت غذاها باید خودداری شود. مصرف قطرات لیموی شیرین شده ممکن است جریان بزاق را تحریک کند.
بزاق مصنوعی یا فرآوردههایی مانند گلیسیرین لیمویی نیز ممکن است توصیه شوند.
احتمال کمبود آهن و ویتامین از جمله کمبود ویتامینهای B12 و فولات وجود دارد و لازم است مبتلایان با یک رژیم خوب و متعادل شده درمان شوند.پزشکان بدون مرز