کاهش پروتئینی موسوم به O-GlcNAcylatio- در سلولهای مغز موشها به تحریکپذیری عصبی منجر میشود که عامل آغازکننده صرع است.
شفا آنلاین:متخصصان آسیبشناسی در آمریکا با انجام یک سری آزمایشات جدید به نقش نوعی مکمل غذایی در پیشگیری از صرع پی بردند. این متخصصان دریافتند که کاهش پروتئینی موسوم به O-GlcNAcylatio- در سلولهای مغز موشها به تحریکپذیری عصبی منجر میشود که عامل آغازکننده صرع است. متخصصان آسیبشناسی در دانشگاه آلابامای آمریکا در این بررسی دریافتند افزایش سطح این پروتئین با مصرف مکمل «گلوکزامین» که معمولا برای کمک به کاهش درد آرتروز مصرف میشود، تحریکپذیری عصبی در موشها را کاهش میدهد
. این یافته نهتنها به آشکار شدن فرآیند تحریکپذیری عصبی کمک میکند؛ بلکه میتواند به شناسایی روشهای درمانی جدید برای صرع نیز منجر شود. پیش از این پزشکان دریافته بودند که افزایش پروتئین O-GlcNAcylatio- با کاهش قدرت سیناپسها در ناحیه هیپوکمپ مغز مرتبط است. سیناپسها ساختارهایی هستند که به سلولهای عصبی اجازه میدهند سیگنالهای عصبی را به یکدیگر انتقال دهند. متخصصان با در نظر گرفتن یافتههای پیشین این فرضیه را مطرح کردهاند که افزایش سطح این پروتئین میتواند تحریکپذیری عصبی را کاهش داده و از صرع پیشگیری کند. آنها در این مطالعه دریافتند گلوکزامین در واقع آنزیم پاک کننده پروتئین O-GlcNAcylatio- از مغز را مسدود میکند که نتیجه آن افزایش سریع سطح این پروتئین است.سپید
MNT